nr.5 November 2023

   

DEEL 1:

Na het bezoek aan Ate Atema ging het naar het PLUIMVEE MUSEUM in Barneveld. Barneveld is het bekende kippendorp, het epicentrum van de pluimveehouderij en ook de regio van de gemeente Barneveld waaronder Voorthuizen timmert aardig aan de weg in de grasparkietenhobby. Natuurlijk mag in de pluimveesectors de wereldberoemde pluimveekenner en illustrator C.S.Th. van Gink niet ontbreken. Zijn illustraties en schilderijen zijn rijkelijk aanwezig en hobbyfokkers gebruiken ter oriëntatie/referentei zijn afbeeldingen nog steeds.    

                                          

                                                                              DE BUITENVOLIERES

   

   

   

                              

De kippen gaan deze tijd van het jaar naar binnen op een solitaire haan na. Wel zaten er nog een enkele in een hok waar de deur van open stond (foto: zwart geschilderd). Daarom heb ik ik voor de lezers de illustratieve bordjes gefotografeerd om een idee te krijgen van de vele rassen die er gehouden worden.

  

  

  

  

                                                                                

 

SCHILDERIJEN EN ILLUSTRATIES

In deel 2 foto’s van de permanente onderdelen van het museum en van de tijdelijke expositie over sier- en postduiven. Een dergelijke expositie zou ook een mooie kans zijn voor de Nederlandse Grasparkieten Club om reclame te maken of breder voor de gehele grasparkietensport. Een mooie uitdaging, wie pakt de handschoen op?  

Geef een reactie