nr. 1 September 2023

    

                                                                                              DE ORGANISATIE

De hobby heeft de wind niet altijd in de rug en de voorspellingen voor de toekomst zijn ook wel wat pessimistisch, maar met drie prachtige evenementen (WBO-show, Europachampionat, NGC-DBS show) in twee weken tijd zit er toch wel ‘leven in de brouwerij’. In Hapert heeft de NGC een prachtige locatie, deze MFA geeft aan diverse verenigingen legio mogelijkheden. Dit jaar zijn de eerste stappen gezet waarbij het motto ‘ 2 voor de prijs van 1’ van toepassing is. Zowel de kleur- als postuur grasparkieten waren in 1 zaal te bewonderen. Samenwerking op diverse vlakken maar ook nog gescheiden verantwoordelijkheden.  Net als spelen in Oranje is het keuren van deze internationale show een eer. In zijn voorwoord heeft voorzitter Henk Fidder het goed verwoord. Ook al ben ik van mening dat kwaliteit tegenwoordig voor kwantiteit moet gaan, is een totaal van bijna 1000 vogels natuurlijk wel een succesverhaal. Voor de leden die zowel postuur- als kleurgrasparkieten hebben is dit natuurlijk een buitenkans. Dat er ook keurmeesters zijn die beide vogeltypen mogen keuren is natuurlijk ook handig. Patrick van Zwol deed het anders, hij keurde de kleurgrasparkieten en viel in de prijzen bij de postuurgrasparkieten. Proficiat Patrick.   

   

Het organiseren van een dergelijk groot evenement vraagt de nodige inzet van alle vrijwilligers (bestuur, showmanager, helpers enz.) en na een intensief weekend verdienen deze mensen het ook om tevreden terug te kijken op hun inspanningen en het bereikte resultaat. Open staan voor verbeteringen is een goede zaak maar soms zijn wij misschien ook wel wat te kritisch. Gelukkig is er dan mister positivo Jan Bouwmeester, ondanks dat hij de weg naar de parkeerplaats heel moeizaam kon vinden i.v.m. de wegversperring. De problemen met zijn computer, een slechte nachtrust en ook altijd wat wedstrijdspanning bleef hij het hele weekend in een goede stemming en gaf niet af op het systeem of andere zaken die mogelijk beter of anders konden.   

   

De mannen van de kleurgrasparkieten waren goed herkenbaar met hun groene shirts. Misschien zijn de mannen van de postuurgrasparkieten nog wat te bescheiden, ze mogen zichzelf en de organisatie wel wat meer laten zien. Als je in Hapert een dergelijk groot evenement organiseert dan mag je bij het binnen rijden van het dorp wel direct met dit evenement geconfronteerd worden. Ook een vlag, banner of ander promotiemateriaal om ons in de picture te zetten zou wel mogen, die aandacht verdienen wij wel. Makkelijk gezegd maar wie gaat het doen?

   

                                                                               

Een keuring is een intensieve dag en omdat ik alleen op de zaterdag aanwezig kon zijn was de tijd om foto’s te maken dit keer net wat minder. In de bladen komen en op facebook staan, betere foto’s van de vogels. O.a. Han Schrijver, Roger Vandeweyer en Norbert Kirstein hebben foto’s hiervoor gemaakt. Ook was er nog bezoek uit Brazilië die ook graag toestemming kregen om voor hun vogelblad enkele foto’s te schieten. 

                                                                                               DE VOGELS

    

De winnaar van de baby-/jonge vogelshow deed het nu opnieuw tegen een sterke concurrentie. Een knappe prestatie, gefeliciteerd Janno. Wel wat onderbroken schachttekening maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door het showgedrag van deze vogel, ze zit en ze blijft zitten. Dat kon van meerdere vogels niet gezegd worden.

  

Deze heren keken en beoordeelden de kleurgrasparkieten en de foto’s er naast zijn de kampioenen bij de postuurgrasparkieten.

   

   

                                                            

                      

   

 

                                                             

                         

                         

 

 

6 reacties

 1. Patrick Van Zwol zegt: Beantwoorden

  Mooi verslag Peter

 2. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Dank je wel Peter, een mooi verslag en Patrick(uitspraak patriek) Van Zwol is een op en top liefhebber en keurmeester.

 3. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

  Hallo Peter

  Vielen Dank für den ausführlichen Bericht und die schönen Fotos. !!!

  Liebe Grüße aus Schweich
  Wolfgang

  1. Dankeschön Wolfgang, war net dich kennen zu lernen auf der DSV schau.

 4. Filip Reso zegt: Beantwoorden

  Mooie show en een eer dat ik als keurmeester mocht keuren. Bedankt en proficiat aan de organisatoren.

  1. Dank je Filip, jij ook bedankt voor je werk.

Geef een reactie