nr.2 Februari 2023

   

Zaterdag 25 februari even een bezoek gebracht aan Henk Fidder om zij 2023 vogels te bekijken. De start was niet zo goed van het kweekseizoen, maar nu begint het te lopen. Er waren meerdere grijze vogels van een goed formaat, een enkeling soms wat zwaar in de broekbevedering,  maar zeker beloftevol materiaal.

    

Een hemelsblauwe opaline cinnamon baby liet de kenmerken van een opaline heel mooi zien. De witte kop mooi doorlopende op dezelfde diepte als het masker, overgaand in de kleur van de lichaamsbevedering waardoor er een schone V zichtbaar is. Jammer dat de vleugeltekening dan weer niet scherp is. Dat blijft een kunststukje en een uitdaging om beide onderdelen standaardmatig te krijgen. 

                                                                

Naast de baby’s werden er ook nog enkele late jongen en een lichtgroene man uit de broedkooi op de foto gezet.

                               

                                                                                       

                              

Bij een bijzonder kop thee, die Henk mij wist voor te toveren kwamen er natuurlijk ook nog wat bestuurlijke zaken aan de orde. Hopelijk komen er veel mensen naar de jaarvergadering van de NGC-DBS. Door uw aanwezigheid laat u ook aan het bestuur zien dat er waardering is voor het vele werk dat er belangeloos is gedaan in het afgelopen jaar. Het gaat namelijk niet allemaal vanzelf, ook daar waar het mogelijk in uw ogen niet helemaal goed is gegaan. De ALV is in het midden van het land. De agenda en de notulen zijn samen met het blad Budgie verzonden.  

                                                                                    JAARVERGADERING 2023

                                              locatie: Het Ontmoetingshuis, Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal.

                                                                                       Aanvang: 20.00 uur

3 reacties

 1. Patrick Van Zwol zegt: Beantwoorden

  Mooi materiaal Henk en mooi verslag Peter !

 2. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

  Hallo Peter
  Vielen Dank für deinen interessanten Bericht. ????

  Liebe Grüße aus Schweich
  Wolfgang

  1. Dankeschön Wolfgang.

Geef een reactie