nr. 1 December 2022

   

                                                             

Op 17 december ging de reis voor een fotoreportage naar Nijmegen voor een bezoek aan de Gelderlandshow. Er waren diverse redenen om niet te gaan: mist en de kans op gladde wegen, met de hoge benzine prijzen meer dan 180 kilometer rijden, geen maatje die kon deze dag en dan de kans dat er minder dieren zouden zijn i.v.m. de vogelgriep en lokale vervoersverboden. Maar de website moet toch actueel blijven, de Oneto was ook niet live dit jaar (wel digitaal) en je moet toch een beetje bijblijven in onze hobby. Dus door de drukke wegen van Nijmegen kwam ik rond 11.00 uur aan bij de Jan Massinkhal, hier was gelukkig nog een plaatsje te vinden voor de auto en kon er een kaartje gekocht worden. Het was nog niet al te druk in de zaal en er kon dus naar lieve lust gefotografeerd worden.  Enkele stands bij binnenkomst doet het altijd goed en in het voorportaal van de entree kwam de lekkere geur van de ambachtelijk gemaakte worsten mij tegemoet. De gevatte en enthousiaste verkoper zorgde dat de sfeer er bij binnenkomst al goed inzat en vertrouwd voelde. In deel 1 komen de oud Hollandse kapucijn en de Mookee duiven in beeld.                         

                                                                           DE OUD HOLLANDSE KAPUCIJN                                   

                                                                              

Deze duif is al jarenlang de meest populaire vertegenwoordiger uit de groep van structuurduiven in Nederland. De zeer bekende en gewaardeerde keurmeester Henk Moezelaar was in Nederland de grote promotor van de Kapucijn. Vanaf het moment dat de kapucijn de status van tentoonstellingsduif bereikte heeft het ras zich snel ontwikkeld tot een hoge standaard. Wilt u meer weten over dit ras kijk dan op htps://kapucijn.sierduif.nl.  De volgende kleurslagen van de topduiven zijn in beeld gebracht. De laatste drie foto’s zijn van dezelfde duivin (oud) in de kleur rood gemonnikt. Een plaatje in type en houding.

   

   

   

                          

                                                                                   DE MOOKEE DUIVEN

                                                                                

Het aantal Mookee duiven was een beetje mager en ze waren er alleen in de kleurslag zwart. Het is mijn favoriete ras dus krijgen ze de aandacht die ze mijn inziens verdienen. De duivin(oud) liet zich niet goed fotograferen, ze was goed voor 96 punten ondanks dat volgens de keurmeester het borstbeen niet geheel correct was. Verder blonk ze o.a. uit in type en stand, conditie, kleur en tekening. De jonge duivin was goed voor 95 punten, verder nog twee vogels (jonge doffer en duivin) met 93 punten.

    

                             

                  

 

Geef een reactie