nr.3 Oktober 2022

Op zaterdag 8 oktober ging het naar de PSC-show in Drachten, een kort bezoek omdat om 14.00 Wim Velgersdijk op bezoek zou komen. Henk Fidder was al zenuwachtig omdat ik zou rijden en hij weet dat ik altijd een kwartier eerder ben, hij is gewend om een kwartier later te komen. Dus om 9.00 stond hij al te trappelen voor de deur om in te stappen, de stoel moest nog omlaag omdat hij anders met het hoofd tegen het plafond van de auto kwam. Maar dat gaat nog niet zo eenvoudig met een goedkope lease SKODA :). We waren zoals altijd welkom en de catalogus zag er weer goed uit, waarbij ik wel moest wennen aan de benamingen die er bij de PSC worden gehanteerd. Over deze show is t.z.t. meer te lezen in het blad Budgie en Wellensittich Magazin. 

   

Het was een kort bezoek en als je de nodige bekenden tegenkomt, die ook nog in de prijzen zijn gevallen, dan is het lastig om de geanimeerde gesprekken steeds te onderbreken omdat er net weer een vogel goed op de stok zit om te worden gefotografeerd. Volgens mij kennen de vogels mij ondertussen en als ik met de mobiel dichterbij kom dan duiken ze snel onder in de hoek van de tt.-kooi.

    

Twee goede lacewings van Appie vavn Gelder, de witte had wel teveel blauwe glans maar de kwaliteit mocht er zijn. Appie deed het ook uitstekend in het algemeen klassement, een promotie naar de Top-klasse en met 459 punten net een puntje minder dan S. van der Heide. Jaco de Vries ging daar met 464 punten nog eens dik overheen. Proficiat mensen, ook S. van der Wal deed het goed in de B-klasse, zijn klassement was ook goed voor een promotie naar de Top-klasse.

   

Een trotse Anton de Vent, die voor de foto de vogel wel even tussen de stellingen wilde halen om de vogel op de stok te krijgen. Met een totaal van 456 punten in de Top-klasse, mag dit wel top heten. We konden niet bij de prijsuitreiking zijn dus deze is speciaal voor Anton, die met een recentelijke meniscusoperatie zijn vogels toch wist te brengen op deze show. Het conditioneren heeft hij achterwege gelaten gezien de omstandigheden. 

   

De grijze spangel van Sjoerd (goed geschreven?) van der Heide sprak mij wel aan, mooie rondingen, aansprekende spots ondanks dat er 1 bijna gesloten was. Een nette afgewerkte vogel, die de tijd dat wij er waren rustig op stok zag en zich presenteerde zonder verder veel blow.

   

De grijze cinnamon man van Jaco de Vries was goed voor 95 punten en een totaal klassement van 464 punten, daar zal op de boot nog wel op gedronken en geproost worden. De vogel zou tijdens de keuring zich van zijn beste kant hebben laten zien, dat deed hij zondag wat minder. Mijn voorkeur ging uit naar een grijsgroen cinnamon man van Jaco de Vries, ondanks een teentje dat zijwaarts stond. Een mooie allround vogel, die zich goed liet zien. Maar het is uiteindelijk aan de keurmeesters om te bepalen wie zich op het moment suprême laat zien in de vergelijking.

                                                                                                                 

                                                                                       

Hieronder zo nog wat foto’s van de standaard grasparkieten en daarna enkele kleurparkieten en andere kromsnavels. Yne Peter Terpstra had een klassement van 460 punten, Nynke Alyne Terpstra was bij de jeugd goed voor 456 punten bij de kleurparkieten. Jeugdkampioen met een grasparkiet van 93 punten Spangle violet D Blauw plus MVK kampioen. Super en proficiat.

   

                                   

   

   

2 reacties

 1. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

  Hallo Peter,

  vielen Dank für den Bericht über die Schau und den beigefügten Bildern.
  Es sind darauf schöne WS zu sehen.

  Liebe Grüße aus Schweich
  Wolfgang

  1. Dankeschön Wolfgang?

Geef een reactie