nr.1 December 2021

   

Na een lange periode waarin er weinig stof voor mijn website was nu gelukkig weer enkele artikelen/fotoreportages van het bezoek aan Singapore. Een preview van de artikelen in Budgie en Wellensittich Welt.  In de parken van Singapore kom je vaak (half)wilde hoenders tegen, patrijskleurige hanen die overeenkomsten laten zien met onze Hollandse Krielen. In het Jurong Bird Park,  zagen wij o.a. het vorkstaarthoen (Gallus varus) een vogel uit de familie van de fazantachtigen. In het Bukit Bakoh Nature Park o.a. de witkuiflijster.

                                                           

   

                                                                                              

Bukit Batoh Nature Park

Witkuiflijster genoemd naar zijn kenmerkende witte kap en verhoogde kuif. De vogel is ook een populaire kooivogelsoort dankzij zijn luide muzikale stem. In Singapore heeft hij zich gevestigd in schaduwrijke parken, tuinen en aangetaste bossen. Ik heb ze zien foerageren in het Bukit Batoh Nature Park, maar voor het raam in het hotel van de Zwitserse club zat ook een paartje tegen het raam te tikken.

                                                            

   

   

                                                            

                                                                                                          Witkuiflijster

Geef een reactie