nr.1 November 2021

   

Op zaterdag 6 november was ik uitgenodigd om samen met collega’s keurmeesters de 19e open internationale NGC-DBS Clubshow te keuren. Jammer genoeg kon i.v.m. gezondheidsproblemen op zondag niet aanwezig zijn en moest ik de lezing van Harrie Aardema aan mij voorbij laten gaan. Ook kon ik niet het aantal foto’s maken dat ik gewend ben voor de diverse media. Gelukkig ontving ik spontaan een foto van het keurteam van Nick Koning en ook Han Schrijver heeft mij van enkele foto’s voor het Duitse blad WSW voorzien. Het blad Budgie van de NGC zal er weer prima uitzien door de foto’s die Roger Vandeweyer heeft gemaakt en de tekst van Han Schrijver.  

  

Deze foto’s zijn gepost op facebook door Christian Back, internationaal keurmeester uit Duitsland die o.a. de eer had om de grijze klasse te keuren. Hieronder twee foto’s uit die klasse, de groepswinnaar moest het tijdens de kampioensbepaling wegens geen optimale conditie afleggen tegen de concurrentie. 

                                                                   

   

Deze indrukwekkende recessief bonte vogel kwam tijdens de kampioensbepaling ver maar uiteindelijk maakte de (uitlopende) schachttekening een te smoezelige indruk om verder door te stoten.

                                                                            

Een spannende strijd tussen de grijze geelmasker van Christian Winkelhofer en de grijze cinnamon man van Henk Fidder. De geelmasker werd beste jonge vogel en beste in show, de man van Henk Fidder werd beste overjarige vogel. Een zeer knappe prestatie met zoveel internationale topkwekers die de weg naar Hapert hadden gevonden in coronatijd.

   

Een mooi afgewerkte hemelsblauwe overgoten vogel van Jan Bouwmeester deed ook mee tijdens de kampioensbepaling en werd kleurgroepwinnaar. Onderstaand de vogels die er met de hoofdprijzen vandoor gingen. 

   

                                                  

                                                                                                            

De prijs voor beste violette vogel werd gewonnen door Richard Kuhr, als ik het goed begrepen heb kon Richard zelf niet aanwezig zijn maar werd de prijs wel netjes bij hem afgeleverd. In 2023 gaat deze speciale prijs naar de beste geelmasker vogel en in 2026 naar de beste ino. 

                                 

 

1 reactie

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Het was een geweldige show die overheerst werd door Duitsland en Zwitserland, het was knap van onze voorzitter Henk Fidder om hier tussen die prijswinnaars te staan. Fijn dat je zulke mooie foto’s hebt gekregen. Hopelijk zullen we volgend jaar weer deze show kunnen houden. Die recessief bonte was zo mooi… dat ik hem de tekening in het front heb vergeven. Alleen telt mijn vergeving niet bij de wedstrijd.

Geef een reactie