nr. 2 Oktober 2021

   

   

De goed bezochte prijsuitreiking en opening van de PSC-show in Drachten op vrijdagavond 8 oktober 2021.

                                                                                       

Winnaar bij de standaard grasparkieten was H.Deelstra, goed voor een totaal klassement van 466 punten en het PSC Parkietenkruis met een geelmasker hemelsblauwe cinnamon pop en algemeen kampioen bij de standaard grasparkieten. Y.P. Terpstra deed het nog iets beter met een totaal van 468 punten bij de agaporniden en winnaar van het NBvV Bondskruis en algemeen kampioen Agaporniden.

                                       

De jeugd doet het dus goed bij de standaard grasparkieten, mogelijk stimuleert dit ook andere jeugdigen voor deze mooie hobby.

   

Samen met Anton de Vent zijn vogels langsgelopen en besproken. Recentelijk heb ik een bezoek aan hem gebracht waarover in het blad Budgie t.z.t. meer te lezen zal zijn. Anton deed het goed met de derde plaats in de Top-klasse met een totaal van 455 punten over vijf vogels.

   

Voor het Duitse blad Wellensittich Welt is een artikel gemaakt van deze show waar de jeugd in de spotlights is gezet.

         

                                                              

Natuurlijk zijn er bij een speciaal club voor kromsnavels ook andere vogels dan standaard grasparkieten maar daar had ik eigenlijk te weinig tijd voor om deze goed te bekijken laat staan goed te fotograferen. Maar goed een aantal zijn toch gelukt. De kleurparkieten doen het ook goed bij de speciaal club en zo was er een grote beker beschikbaar gesteld voor deze kleine variant.

                                                                          

    

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Mooie goede standaard grasparkieten met oog voor de andere kromsnavelsoorten en de goede sfeer bij de prijsuitreiking, goed te zien aan het blije gezicht van de voorzitter Yne Terpstra, tevens algemeen kampioen bij de agaporniden. Heel leuk vind ik het dat de jeugdige en toch al ervaren kweker H. Deelstra netjes tussen zijn kampioensvogel op de foto staat. Ik word hier blij van.

    1. Mooi Jan dat je er van geniet.

Geef een reactie