nr. 1 Mei 2021

PREVIEW: Interview met Mano Pieterse uit Zuid-Afrika.

                                   Door Peter van Amelsvoort, Raalte, Nederland

Het bestuur en de technische commissie van de NGC-DBS is van mening dat het van belang is om in Budgie ook meer aandacht te besteden aan jonge grasparkieten kwekers. De toekomst van de club is hier mede van afhankelijk. Dit interview is dan ook in dit kader gehouden. Suggesties van de leden zijn welkom. 

Via facebook kwam ik in contact met Mano Pieterse. Een student aan de Team Impact Christian University, een school met de missie om geestelijke leiders op te leiden. Hij komt oorspronkelijk uit Knysna, een bekende plaats aan de kust in de westelijke Kaapprovincie en maakt deel uit van de tuinroute. Manon woont in Delareyville, een stadje bekend om de verbouw van maïs en pinda’s, gelegen in de noordwestelijke provincie van Zuid-Afrika. Het gebied is ook bekend van de teelt van sorghum, een bloeiende plant uit de grasfamilie. Verschillende soorten zijn inheems in Australië en nuttig in mengsels van grasparkieten. Sorghum doet het goed in warme klimaten, maar ik ben er ook op kleine schaal in mijn groentetuin mee succesvol geweest. Ik ben benieuwd naar zijn mening over Sorghum als voer voor grasparkieten. Maar eerst nog wat andere vragen voor deze grasparkieten-kweker die pas vier jaar actief is in de hobby en al de beste novice vogel had, gekweekt uit vogels gekocht bij de bekende Pierre Swart.

  

Geef een reactie