nr. 1 Maart 2020

Op dinsdag 10 maart 2020 is de vogelcompetitie van de Gelderse Grasparkieten Club weer van start gegaan. Ongeveer 30 leden bezochten deze altijd spannende competitie met diverse kanshebbers voor de prachtige Marinus Jansen prijs. Voor het bestuur van de GGC was het ook spannend of Han Schrijver (WBO-keurmeester) vanuit het Brabantse naar Brummen zou kunnen en willen komen. Het Corona-virus is natuurlijk het gesprek van de dag en iedere Nederlander heeft er wel een mening over. Hoe dan ook de bijeenkomst ging gewoon door en in totaal werden er 76 vogels ingezonden, 24 voor de rui en 53 in- en na de rui. In het partnership werden afspraken gemaakt over wie welke vogel in zou zenden. Ik had een prima hemelsblauwe tcb pop in gedachten maar die liet bij het uitvangen de laatste staartpen vallen, dan maar een grijsgroene pop in goede conditie in de tt-kooi gezet. Bleek dat ze de volgende dag haar kop te hebben beschadigd en zat onder het bloed en een kale plek. Dus ook deze maar thuis gehouden. Als alternatief een donkergroene man, maar de kleine spots en de houding van deze vogel staan mij niet echt aan, hij viel dan ook net buiten de eerste 10 geplaatste vogels. Voor de baby’s voor de rui, nog een klein donkergroen mannetje kunnen vinden, net uit het nest maar niet te risicovol om mee te nemen. Dit jonge mannetje kwam er niet aan te pas tegen de forsere en de wat oudere baby’s in deze klasse. Jos deed het prima met een grijze man in de klasse in- en na de rui. Met een tweede plaats achter een lichtgroene cinnamon man van Henk Fidder. De hemelsblauwe opaline pop viel ook net buiten de eerste tien ere plaatsen. Hij had er net wat meer van verwacht maar dat is toch altijd weer hoe een beslissing op dat moment uitvalt. Er was een brede concurrentie en de kwaliteit van de vogels was hoog, dat kan in Hapert nog voor een mooi succes zorgen in de rayoncompetitie. 

                                                              

Uitslag: Baby’s voor de rui 

   

1e: G.Schrijver                                              2e W.de Ruiter                                  3e R.Alofs                                           4e M.Bosveld

   

5e A.Veldt                                                      6e Dijkgraaf-Kandiah              7e W.Wolfs                                               8e G.Schrijver  

9e W.Wolfs                                                     10 e G.Reeve.     

Uitslag: Vogels in- en na de rui.

          

1e H. Fidder                                    2e Van Amelsvoort-Reijnders           3e R.Alofs                                       4e R.Alofs

   

5e H. Geutjes                                         6e H.Fidder                                       7e Dijkgraaf-Kandiah                   8e G. Schijver

  

9e R.Alofs                                         10e A.Veldt

Meer over deze competitie in het blad Budgie van de NGC-DBS. Ook over het 50 jarig bestaan van de GGC dit jaar.

GGC 50-jarig bestaan

Zaterdag 6 juni 2020

Open show voor Nederlandse verenigingen standaard grasparkieten.

Superprijzen voor de besten.

Een kleinere 3D uitgave van de Marinus Jansen trofee.

In goud zilver en brons (kleur)!

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Bedankt weer, ook Budgie reeds uitgelezen. Een vogelvolgorde zal vaak anders zijn dan een fotovolgorde. Toch weer genoten, bedankt!

  2. Op je mobiel komen de foto’s onder elkaar te staan, dat is anders dan op de PC of laptop. In Budgie moet er soms een andere bladindeling gemaakt worden door Roger in vergelijk met het materiaal dat ik aan lever.

Geef een reactie