nr. 2 December 2019

   

Na het bezoek aan de Kerstmarkt in Bad Bentheim (Duitsland), werd op de terugweg de Oneto aangedaan. Deze jaarlijkse internationale tentoonstelling is altijd de moeite waard om te kunnen genieten van de kleurenpracht van de vogels van de PSC en het kraaien van de Twentse Hoenders. Ook de Hollandse kroppers zijn hier altijd goed vertegenwoordigd en natuurlijk kan ik het niet laten om een vogelboek te kopen en te snuffelen tussen de tweede handboeken.  De verlichting bij de parkieten is wel goed echter niet om te fotograferen, tenminste is mis daar de kennis en de tijd voor. De  grasparkieten waar toch mijn speciale aandacht naar uitgaat is niet van een hoog niveau in vergelijking met een speciaal club als de NGC-DBS. De grasparkieten worden ook anders gekeurd, niet in tentoonstellingskooien van een klein formaat maar in het formaat van een broedkooi. De beoordeling van de vogel is dan ook lastiger, zo zal er bij de inname van de vogels en de keuring een kobalt pop met scaly face er tussen door zijn geschoten. Dergelijke vogels dienen uitgesloten te worden om besmetting te voorkomen. De Parkieten Soci√ęteit maakt met deze show prima reclame voor de vogelsport en is verzekerd van voldoende bezoekers en belangstellenden voor de kromsnavels en kleindieren.

    

                                                                      

   

                                                                 

   

                                                                  

   

 

2 reacties

  1. het nieuwe voorgestelde getekend idiaal van Roy Aplin heeft wel een dieper masker nodig naar mijn oordeel

    1. Ja dat kan wel iets dieper maar dan wel met de spots in het masker en de verhouding vast houden.

Geef een reactie