nr.5 Juni 2019

   

Enkele foto’s van de top tien van de Gelderse Grasparkieten Club tijdens de afsluitende bijeenkomst van de competitie voor de zomervakantie.

Ook een handige veiligheidstip van Cor Vos die wij graag delen met de bezoekers van deze website.

   

   

   

TIP VAN COR

Als je de broedbak (binnenste gedeelte) in het nestkastje schuift kan het voorkomen dat de pop er al weer in is gegaan in het nestkastje. Vooral als de broedkooien hoog geplaatste zijn kan dit over het hoofd gezien worden. De pop komt dan onder het broedbakje te zitten, hij heeft er al eens een hele goede pop mee verloren. Reden om er wat aan te doen en het risico niet meer te nemen. Een eenvoudige oplossing is een extra plaatje zodat de pop er niet meer onder kan komen. Omgekeerd kan hiermee ook de ingang gedeeltelijk afgesloten worden (zie foto onder), zodat de pop niet vroegtijdig in het nestblok gaat.

  

   

1 reactie

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Goede tip van Cor!

Geef een reactie