nr. 4 September 2018

Goede resultaten van het partnership van Amelsvoort/Reijnders tijdens de competitie van de Gelderse Grasparkieten Club. Dit keer werden de Weinig Voorkomende Kleurslagen (WVK) gekeurd door de eigen leden. Meer over deze competitie in het blad Budgie van de NGC-DBS en de uitslagen zijn ook te vinden op de website van de GGC (http://www.geldersegrasparkietenclub.nl). Kijkt u ook eens op deze website of kom eens een keer kijken bij deze grasparkieten club.

Gedeelde 3e plaats met een prachtige gekleurde violette man, de stippen zeer intensief zwart en dat met een schone witte kop zodat het contrast het beste uitkomt. Zo dient een violet er uit te zien, fysiek niet de beste vogel maar wel goed in verhouding, nog wel een beetje opaline effect de tekening zou scherper kunnen om daar ook het contrast te optimaliseren. 

   

Gedeelde vijfde plaats met een fysiek sterke Texas Clearbody Kobalt pop, de staart was wat aan de lange kant maar kon nog net in verhouding door het formaat van de vogel. Ook enige schachttekening boven de snavel iets breder uitlopend. Lichaamskleur goed opgebleekt waardoor het misschien een hemelsblauwe lijkt maar het is een kobalt, goed te zien op de stuit. 

   

Ook op de vijfde plaats een geelmasker TCB  zusje van de bovenstaande TCB pop, fysiek minder imponerend maar wel beter in balans en mooie rondingen. Ook niet helemaal schoon door de aanwezig schachttekening.

    

4 reacties

 1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Op de tweede foto van de violet man zie ik toch wel een heel stoer formaat en een masker met mooie grote stippen. Ik hoop dat je er een kobaltblauwe pop voor weet te vinden met de kopdracht wat meer voorover en wat meer Buffalo front. Als je er dan ook nog eens tien jongen uit kweekt, dan word je helemaal blij!
  De TCB poppen vind ik ook best goed.

  1. Geen kobalt maar ik heb nog een donkergroene pop, die niet ideaal is maar wel vanuit de achtergrond een verbetering kan bewerkstelligen.

 2. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Kan ook een goede combinatie zijn vooral als donkergroen een groene met de violetfactor is. Maar de achtergrond is vaak een zekerheidje om meerdere goede nakomelingen te krijgen.

  1. Bedankt voor je bezoek Jan, je hebt de donkergroene poppen gezien die mogelijk als partner in aanmerking komen.

Geef een reactie