nr.3 September 2018

   

Preview voor een Ten Huize van Jos Reijnders van het partnership van Amelsvoort/Reijnders t.z.t. in Budgie. De eerste koppels zitten in de broedkooien, de andere broedkooien worden binnenkort bezet, is nu nog afgedekt met plastiek. 

   

Jos heeft sinds zijn terugkomst naar Nederland al weer drie hokken gebouwd, als ZZP-er (timmerman) heeft hij hier natuurlijk de nodige ervaring mee, maar met een beperkt budget is dit toch iedere keer weer een uitdaging. Dit vraagt de nodige creativiteit, zo zijn er voorfronten gebruikt met aluminium profielen i.p.v. gaas.

     

Ook de zitstokken zijn zo bevestigd dat er meer ruimte is om onder de stokken de vloer schoon te maken.

   

Een wijnrek is ook een goede afleiding voor de vogels, Jos heeft liever een biertje.

    

Links een grijsgroene Spruce man met een  ring uit 2011, deze vogel heeft vorig jaar nog 1 jong gegeven.

       

Handige roltafel met de registratie bij de hand, en als timmerman natuurlijk ook een elektrische schroevendraaier.

    

Lades onder de broedkooien voor de opslag van de nodige attributen en LED verlichting aan het plafond.

   

Het hok is onderdeel van de werkplaats en heeft de afmeting  van 6.30 x 3.60 meter. Er zijn twee grote binnenvluchten waarvan de tussenwand ook verwijderd kan worden. Baby’s  gaan in 3 kleine kleine kooien, totdat ze beginnen te ruien dan gaan ze naar een kleine vlucht totdat ze volledig door de koprui zijn. Vervolgens gaan ze naar de grote vlucht met de volwassen vogels. Er zijn 24 broedkooien en Jos heeft er voor gekozen om hier gaan lades in te maken. De polyester laag op deze platen is eenvoudig schoon te maken en de naden zijn allemaal afgekit.   

 

5 reacties

 1. mooi gedaan maatje super fotos

  1. Dank je, de beste foto’s nog achter gehouden voor Budgie.

 2. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Heerlijk kijkje in het parkietenleven van Jos. Twee zaken vond ik bijzonder, een vogel uit 2011 die in 2017 toch nog een jong heeft gegeven. En die grote grijze man die iets te blauwachtig grijs is, tussen dat Zilveren beeldje en Jos zelf in. Een geweldige rechte houding voetjes netjes naast elkaar( zou nog beter zijn als de zitstok wat dunner was, zodat de grip beter kan worden) een geweldige strakke V-vorm van het lichaam. Prima front en goed masker. Het is een vogel die staat als een paal. Zo nu heb ik genoeg superlatieven opgenoemd.

  1. Bedankt voor je reactie Jan, zoals altijd constructief.

 3. Patrick Van Zwol zegt: Beantwoorden

  Heel mooie reportage alweer en dito vogels. Proficiat Peter en Jos !

Geef een reactie