nr.3 juni 2024

   

                                                                               

Op zondag 23 juni 2024 was de eerste bijeenkomst van de keurmeesters van de BGC in 2024. In de het tuinkantoor van Maarten Heylen was het prima zitten met de eerste echte zomerdag. Zodat Maarten zijn vrouw ook een beetje een rustige zondag had, was de informatie om langs de zijkant (rechts) van het huis het paadje naar achter te nemen. Dit verkleinwoord was van toepassing, want door de uit de hand gelopen begroeing was dit voor mij niet te zien. De andere optie was om aan dezelfde kant naar achter te lopen maar de honden die daar stonden, waren mij toch te enthousiast, dus toch maar aan de voordeur naar binnen. Gelukkig was de vrouw des Huizes net zo enthousiast en had ik een welkom binnenkomen. Na de lunch kon een start gemaakt worden met de agenda (zie onderstaand). Ondanks de vele punten werd deze agenda efficient afgehandeld en was er nadien nog even tijd om de vogels van het partnership HHW01 te bekijken. Ik had er wel een beejte spijt van dat ik tijdens mijn opleiding de Franse taal al snel had laten vallen. De vergadering was tweetalig en dan is het extra knap om op tijd klaar te zijn. Bert Sempels had nog twee ino’s voor mij mee genomen en bij Maarten werd de gereserveerd GM ino pop mee genomen. Deze pop is een zusje van bovenstaande broers uit een eerdere ronde. Ook het ouderpaar spraak mij wel aan, dus met de achtergrond zit het wel goed. Nu is het aan mij om een kwalitatief goede stam ino’s op te bouwen. Als je een goede stam met topvogels hebt opgebouwd en er worden dan 50 vogels gestolen, zoals Uwe Effertz dit is overkomen dit weekend, dan snap ik de boosheid en de frustatie. Hopelijk helpt de beloning voor de gouden tip, maar de kans is niet zo groot in dit soort gevallen.

Agenda: 

 1. Voorstellen nieuwe keurmeesters 2. Kalender 2024/2025 3. OPfrissen BGC-keurrichtlijnen 4. Topics WBO meeting 5. Focus op de tekening van de spangle, recessief bont en TC 6. Focus op opalinisering 7. Focus op de broekbevedering 8. Focus op stokstand- poten (grip-positie) 9. Long tail-long flight problematiek 10. BGC keurder & promotie /degradatie binnen de BGC 11. Promotie van de hobby in binnen- en buitenland 12. varia.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           GRIJS CINNAMON BABY

     

Gezien de afstand en de reistijd was het een kort bezoek in de kelder van dit vogelparadijs en werden er maar een paar foto’s gemaakt met de focus op de albino’s. Maar deze baby had Maarten er toch ook nog maar even in gezet en ook dat snap ik wel. 

                                                                DRIE ALBINO’S, TWEE BROERS EN EEN POP

   

                                                            

  

 

2 reacties

 1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Mooi programma voor de keurmeesters en mooie vogels om van te smullen.

 2. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

  Hallo Peter,
  Vielen Dank für deine Ausführungen und die schönen Bilder.
  Wünsche dir viel Erfolg bei der Ino Zucht.

  Liebe Grüße aus Schweich
  Wolfgang

Geef een reactie