nr.2 juni 2024

De bovenstaande foto is van de keuring bij de VGC en is later toegevoegd als voorpagina slider maar behoort bij nr.1 juni 2024.

Op zaterdag 8 juni werd ik opgehaald door Wilco Alfing voor een kort bezoek aan Henk Fidder in Heino. Hierbij een fotoimpressie van enkele jonge vogels een aangekochte vogel (witte achtergrond) en vogels die voor de foto uit de boedkooi werden gehaald. Foto’s zijn niet helemaal scherp, waar mogelijk heb ik ze frontaal en met zijprofiel genomen. Blauw en grijs zijn de dominante kleuren in het bestand. Met dank aan Henk Fidder voor de witte (DF Spangle) vogel voor mijn doorstart in de hobby (speciaal kweek ino’s). Nu heeft hij weer wat minder kleurvariatie in het hok :), wij wensen hem succes met de violette vogels die hij kweekt, dit zijn toch de pareltje onder de grasparkieten. 

    

   

   

   

     

                              

De grijze opaline man is gekocht als baby bij Daniel Lütolf (Z) en heeft zich goed ontwikkeld. De lichtgroene ( de wildkleur die wij in ere moeten houden)                                                                      komt zo uit de broedkooi, oogt zo wat kort maar laat naast de andere kwaliteiten eeen mooie wigvorm zien.

Geef een reactie