nr. 1 April 2024

   

Het is al weer enige tijd geleden dat ik actief op mijn website actuele vogelzaken heb gepubliceerd. Niet zonder reden, een vakantie naar Azië met lichamelijke ongemakken hebben er voor gezorgd dat ik niet lang op mijn bureaustoel kon zitten achter het beeldscherm, ook autorijden was niet verantwoord met de medicijnen. Dus deze zondagmorgen op 7 april was het eerste uitstapje voor de vogels sinds lange tijd. In het verre verleden hadden wij in Raalte elke maand een vogelmarkt in de bijzaal van de plaatselijke kroeg. Veel meer onderlinge contacten op die manier dan tegenwoordig, nu is het minder frequent en grootschaliger zoals in Hardenberg (voordien in Zwolle). Maar deze vogelmarkt in de manage Heeten weet nog steeds twee keer per jaar deze markt te organiseren. Ze zijn i.v.m. de datum van Hardenberg en de Pasen wat meer naar achteren gegaan. Het resultaat was er dan ook naar, een mooie lente zon, een prettige temperatuur in de manege en aardig wat bezoekers. Het aantal handelaren zou wat meer kunnen zijn, zeker omdat de verkoop/handel de laatste jaren niet zo florissant is en veel kwekers met een overschot aan vogels zitten. Ik ben persoonlijk niet zo van vogelmarkten maar even een bezoekje op zondagmorgen in Heeten is altijd wel de moeite waard. Ik ga er niet heen om vogels te kopen, maar voor de gezelligheid en kijken wat er zo aan soorten en mutaties is. Daar krijg je in een uur rondlopen aardig zicht op en wat eten of drinken kan ook.  Dus voor de bezoekers van deze website een beeld van de rondgang wat er zo aan vogels zit.

                                    

Soms is het heel eenvoudig, maar je moet maar op het idee komen. Deze verkoper had zijn oude tentoonstellingskooien voorzien van een kunststoffront van ongeveer 3 mm. Dan krijg je een goed zicht op de vogel en voor mij een test of het fotograferen ook mogelijk is zonder te veel spiegeling/reflectie. Wel een beetje maar dat helemaal weg te werken zoals te zien is op de middelste bewerkte foto met PhotoRoom.

   

Mijn voorkeur gaat uit naar de kromsnavels, ik denk al een tijdje na om t.z.t. enkele neophema’s aan te schaffen. Over al de mutaties ben ik nog niet zo enthousiast, de wildkleur spreekt mij nog steeds het meeste aan. De handelaar die ik sprak was die mening ook toegedaan en dat gold ook voor zijn valkparkieten.

   

   

   

   

                                                                               

  

  

             

                     

                                                                             

 

 

 

 

 

2 reacties

  1. Fred Loogman zegt: Beantwoorden

    Jammer dat de markt in oktober gelijk met Brügen valt.

    1. Ja, dat heb je met een groot aanbod, maar daar moeten we nog maar blij mee zijn. Sorry voor mijn wat late reacties.

Geef een reactie