nr.8 November 2023

   

Op zaterdag 18 november 2023 werd een kort bezoek gebracht aan de tentoonstelling van de E.V.K.V. in Vriezenveen. De vereniging maakt gebruik van het postduivengebouw P.V. de Luchtbode. Er was voldoende parkeerruimte en ondanks dat de locatie wat achteraf ligt, is het goed bereikbaar en is er de nodige bedrijvigheid door o.a. de naastgelegen sportclub. De bar en de vogels zijn gehuisvest in dezelfde ruimte, dit is altijd gunstig voor de onderlinge contacten en de inwendige mens. De bekers stonden klaar en het zag er picobello uit. De formulieren die tegenwoordig vanuit de wetgeving voorhanden dienen te zijn waren beschikbaar, dus het vakmanschap is geregeld. Mijn hoofdinteresse gaat uit naar de standaard grasparkieten, maar de kromsnavels geef ik ook graag mijn aandacht. Er was een ruime diversiteit vogels aanwezig en de volière in het  midden van de zaal gaf net dat stukje sfeer wat je graag ziet bij een dergelijke show (klein maar fijn). Er waren 25 inzenders en zo’n 265 vogels, kwaliteit gaat tegenwoordig voor kwantiteit. 

   

   

                                                               DE POSTUURGRASPARKIETEN    

B.Wessels uit Vriezenveen en H.Schaffer uit Schüttorf  (D) hebben er samen een mooie competitie van gemaakt. H.Schaffer had uiteindelijk de mooiste standaard grasparkiet met 92 punten (kooi 158). De tweede prijs (91 punten) was ook voor hem met een spangle vogel, B. Wessels had de derde prijs (91 punten) in de blauwserie. T.z.t. volgen nog wat andere foto’s.

   

                                                             

                                                                               DE KROMSNAVELS

   

   

   

  

   

                                                                                 

                                                                 DIVERS VAN TROPEN TOT KANARIES

   

                                                            

 

 

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Leuk jouw all round interesse!

    1. En dat voor een keurmeester van een speciaalclub voor grasparkieten:)

Geef een reactie