nr.3 Oktober 2023

   

Op zaterdagmorgen werd een kort bezoek gebracht aan de vogeltentoonstelling van de OPC in Almelo. Ik was mooi op tijd zodat ik rustig foto’s kon maken. Het was even zoeken naar het lokaal waar de show werd gehouden. Dit ligt achter de straatwoningen en dat moet je net weten, een spandoek zou behulpzaam zijn en ook een mooie reclame voor deze show. Kampioen bij de standaard of postuur grasparkieten was Wilco Alfing uit Vroomshoop. In Budgie heeft al eens een reportage gestaan van deze ‘comming man’ bij de postuur grasparkieten. Een uitgebalanceerd grijze cinnamon man werd kampioen met 95 punten. Ik zal een aantal van zijn vogels opnemen in deze fotoreportage, waarbij ik niet altijd zeker ben dat het zijn vogels zijn. Maar laat dit gerust weten dan kan ik dat corrigeren. De andere kromsnavels komen t.z.t. in deel 2. Wilco werd tweede in het algemeen- of status klassement met 462 punten, net een punt minder dan J. Boertjes. TOP-kwekers dus, ook B.Löwik behaalde het aantal punten van 462. Goed om te zien dat G.Dekker weer terug is in de hobby.

   

Van Wilco: Foto 1 een grijsgroene man van 91 punten (kooi 14) , daarnaast een geelmasker pop (kooi 18), foto 3 donkerblauwe man(kooi 25), kooi 30 een grijze man (kooi 30) maar in de catalogus is de classificatie grijs blauw.

Bij de grijsgroenen beviel mij onderstaande vogel beter. Dat was ook van toepassing op een grijze man van G.Dekker. 

                                                     

De grijze cinnamon man liet zich goed zien en dat is bij de grasparkieten essentieel. Ik denk dat de meeste bezoekers geen probleem hebben met de keuze voor deze man door de keurmeesters ook al was 1 staartpen wat rommelig en was er nog een onderspot zichtbaar. 

   

                                                                                    

Vogels van diverse inzenders, er zitten ook vogels van Wilco bij maar ik weet niet precies welke dat zijn. 

   

   

   

   

Zie onderstaande aanvullingen / toelichting bij de reacties van Benno en Jan. 

 

   

6 reacties

 1. Benno Lowik zegt: Beantwoorden

  Mooi dat je er effe was Peter, mooie foto’s , is promotie voor de OPC, de violet die je op de foto hebt gezet is van mijn zoon Jesse, je hebt van mij een cinnamon blauwe, geelmasker Bonte en een overgoten erbij geplaatst, Wilco Alfing is de terechte kampioen met de cinnamon grijze , mvgr Benno Lowik

  1. Bedankt Benno.

 2. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Dank je wel Peter voor dit verslag en de foto’s.
  Een uitgebalanceerd grijze cinnamon man werd kampioen met 95 punten, schreef jij, dat is ook precies wat ik zo aantrekkelijk aan deze vogel vind.
  Dat ze bij de N.B.v.V. grijs, grijsblauw zijn gaan noemen is een een van die dingen waar ik mij enorm aan erger. De rest zal ik niet opnoemen want ik heb uiteindelijk 41 jaar het geluk gehad daar keurmeester te mogen zijn geweest. Dat is mij dus veel meer waard en ben ik ook dankbaar voor.!

 3. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

  Hallo Peter

  Vielen Dank für den informativen Bericht und die schönen Bilder.

  Liebe Grüße Wolfgang

  1. Danke Wolfgang

Geef een reactie