nr.7 Augustus 2023

   

Deel 5 van het bezoek aan de tentoonstelling in Karlsruhe, in de begin jaren was dit een show voor alleen maar postuurgrasparkieten, maar de laatste jaren zijn de kleurparkieten en andere vogelsoorten hier ook prominent aanwezig. De liefhebbers van de kleurparkieten timmer goed aan de weg en stonden hier ook met een informatieve stand. Deze Belgische initiatiefnemers zijn ook de drijvende kracht voor de kleurparkieten tijdens de NGC-DBS show van 2 en 3 september in Hapert. Voor deze combinatie show is voldoende ruimte in de mooie locatie van het gemeenschapshuis.

  

                                

   

                      

Een opvallend kleurtje bij de “Neumutationen”, eerst dacht ik gewoon met een grijsgroene vogel van doen te hebben, de wangvlek was grijs. Maar nadat de vogel beter in beeld kwam zag ik een opgebleekte borst, maar het is ook geen clearbody want de slagpennen hebben een normale kleur. Tegen de tralies aan zie je bij de onderkant van de stuit en secundaire pennen een duidelijke lichtgroene kleur. Laten we het maar op een combinatie houden.

   

                                                                                    

   

 

  

 

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Mooi dat de kleur grasparkieten ook een podium krijgen.

  2. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

    Hallo Peter
    Vielen Dank für den informativen Bericht und die schönen Bilder

    Liebe Grüße Wolfgang

Geef een reactie