nr.3 Augustus 2023

   

Het plan was om zowel de WBO-show in België te bezoeken als de Europaschau in Karlsruhe (D). Dit bleek toch niet zo’n goed plan te zijn en zeer waarschijnlijk een te intensieve exercitie. Er werd besloten om het bij 1 bezoek te houden en omdat het Leonardo hotel niet meer te annuleren viel werd het Karlsruhe. Achteraf maar goed, want de reistijden waren dusdanig lang dat wij misschien helemaal geen vogels hadden gezien.  Het aantal wegwerkzaamheden, omleidingen en files droegen bij aan een totaal van 14 uur rijden over twee dagen. Maar goed de show, de kwaliteit van de vogels, de contacten en de altijd gezellige ‘Biergarten’ maakten het weer tot een mooi vogelweekend. Deel 1 van dit bezoek is te zien en te lezen in deze (foto)reportage.

    

Omdat wij pas om 16.30 aankwamen ben ik maar direct gestart met het fotograferen van de lichtgroene vogels. Gelukkig had ik snel toestemming om te fotograferen, een behulpzame collega keurmeester hielp daarbij een handje, waarvoor dank.  Het aantal lichtgroene vogels blijft toch aan de lage kant. Van de vogels die er zaten schrok ik van de hoeveelheid vogels met opaline effect. Meestal is dit in de blauwserie meer aan de orde maar de lichtgroenen waren er ook behoorlijk mee behept. Puntje om aan te werken, zeker voor zo’n mooi kleurslag. 

   

Deze hemelsblauwe vogels met een hoge plaatsing in de klasse stonden niet bij de kampioenen. De losse en harige kopbevedering en de mindere kwaliteit van de spots  zal daar mede aan bijgedragen hebben.   

   

De grijze klasse was zoals altijd goed bezet met de nodige kwaliteit maar ook wel wat conditiefouten. Vervolgens toch ook nog maar kijken bij de kampioenen maar daar was het fotograferen bijna niet mogelijk. De bescherming van de vogels is een goede zaak maar voor een ander deel van de hobby, het delen op sociale media, is dit toch een stuk lastiger. Zeker op de zaterdag namiddag scheen de zon recht in de de camera. In deel 2 van deze serie, foto’s gemaakt op zondagmorgen,  konden de kampioenen iets beter vastgelegd worden.

   

Deze grijze spangle man van Daniel Luetolf maakte wel indruk en was dan ook beste jonge man van de show. Deze heren konden zich hier wel in vinden heb ik de indruk. De prijzen waren mooi verdeel over meerdere kwekers, dit zegt ook iets over de concurrentie in de breedte.  Europasieger: Ralph Jenne. Europasieger Gegengeslecht: ZG Bach. Beste Jungvogel: Daniel Luetolf. Beste Jungvogel Gegengeslecht: Hugo Bohn. 

        

   

Tot zover deel 1 van dit bezoek aan het Europa Championat en ja, het werd natuurlijk weer laat en lachen met Harald Zimmermann.

                                                             

                                                                                            

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Ik ben blij met jouw verslag en foto’s.

  2. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

    Vielen Dank für die Informationen und die sehr schönen Fotos

    Liebe Grüße Wolfgang

Geef een reactie