nr.2 Augustus 2023

   

Na het bezoek aan Patrick van Zwol ging de reis verder naar Oelegem voor een bezoek aan de internationale open rayonshow (IOR) van de VGC. De VGC is als Belgisch rayon onderdeel van de landelijke vereniging NGC-DBS, de speciaal club voor postuur grasparkieten. Op de landelijke clubshow in Hapert krijgen, dit jaar voor het eerst, ook de kleurgrasparkieten liefhebbers de gelegenheid om hun vogels onder te brengen bij dit jaarlijkse evenement. De VGC is ook actief om de kleurgrasparkieten t.z.t. een podium te geven. Op de voorpagina slider staat het team van Freddy Meert, meestal staan de teams en paren onder aan de overzichtslijst in de catalogi.  Nu maar eens wat prominenter in beeld. 

                                                                                     

Aan de beste vogel van de show kunnen wij natuurlijk niet omheen. Over deze vogel zal weinig verschil van mening zijn geweest bij de keurmeesters. Ik heb ook geen negatieve geluiden gehoord in de zaal. Een tentoonstellingsvogel zoals de meeste kwekers hem graag zien. Een compliment aan Wim Daems voor deze kweekprestatie. Gefeliciteerd met dit resultaat.

Een ander succesverhaal is dat van Maarten Gorts, deze jongeman heeft een goede coach waardoor hij snel hele grote stappen maakt. Niet alleen bij de BGC viel hij in de prijzen, maar ook hier werd hij met een grijze cinnamon pop Beste tegengesteld geslacht van de show.  Gefeliciteerd met dit resultaat en met deze pop die heel veel boven de stok bracht. 

   

                                                                            

Omdat het na een lange dag ook wel fijn is om even wat mensen te spreken (o.a. een rondgang met aspirant keurmeester Jan Durink) en niet alleen met fotograferen bezig te zijn is deze fotoreportage wat beperkt gebleven tot grotendeels de vogels op de kampioenstafel (niet compleet). Gelukkig heeft Roger Vandeweyer mij nog andere foto’s (in fotokooi) toegezonden die ik kan gebruiken voor het verslag in Wellensittich Welt. Roger zal in het blad Budgie publiceren over deze bijzondere tentoonstelling. 

  

  

Freddy Meert had ook een goede dag met het beste paar, team en beste EK tegengeslacht van de show teven beste kweker EK met deze vogel (kooi 143).

                                                          

Een andere topper, het partnership Vangenechten-Dieltjens,  geven met hun vogels de show net dat stukje extra. Met de volgende uitslagen, het lijkt wel een kettingreeks zoals wij dat bij de postduiven kennen, Beste champion EKO, EKOT, EK, beste WVK -EK, beste EK van de show en als kers op de taart de promotie prijs voor de kleurslag clearbody. Proficiat heren.

   

   

De man die voor- tijdens en na de show altijd hard aan het werk is en daarbij soms vergeet om zijn vochtgehalte op peil te houden is Roger Vandeweyer. Blijkbaar weet hij ook nog tijd te vinden om zijn vogels in te zenden en dat niet onverdienstelijk met Beste WVK-EKO, beste WVK van de show en beste champion EKT. Gefeliciteerd Roger.

   

Hij was er weer bij in het overzicht van de besten, zelf twee keer met Beste WVK-EKOT en Beste WVK-EKT. Jan weer een mooie prestatie, gefeliciteerd.

   

Dan als afsluiter nog enkele lutino’s en een melanestic spangle, vogels die tussen de stellingen opvielen.  

   

7 reacties

 1. Patrick Van Zwol zegt: Beantwoorden

  Mooi verslag alweer en mooie fotoreeks

  1. Dank je Patrick.

 2. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Mooi verslag en mooie foto’s van de vogels. Ik heb weer met veel plezier mee gedaan en heb genoten van de Deense keurmeesters. Zelf nam ik bij de paren en teams even een foto van welke mij het beste leken. en ging weer verder naar de andere vogels om foto’s te nemen. Na de keuring bleek ik goed te zitten omdat degene die ik op de foto zette ook het beste paar en het beste team te zijn geworden. Een mooi resultaat voor Freddy Meert toen ik de foto’s nam dacht ik, hij kweekt naar de standaard. Dus niet naar het extreme. Wim Daems zijn grijsgroenen waren ook zo goed naar de standaard gekweekt en in hele goede conditie en goed verzorgde maskers. Ik heb van veel goede vogels genoten. Gek genoeg vond ik soms extreme vogels ook de aandacht weten te trekken maar ze werden niet hoog gewaardeerd want aan de conditie mankeerde het veel of ze waren buiten model.

  1. Dank je Jan, was een mooie show.

  2. Dank je Jan, voor alle positieve reacties.

 3. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

  Hallo Peter
  Vielen Dank für den ausführlichen Bericht und die schönen Bilder von den Siegervögel ????????????

  Liebe Grüße aus Schweich
  Wolfgang

Geef een reactie