nr.3 Juli 2023

   

Vanuit Melle (D) ging het naar de plaats Rheine waar Horst Ramnitz woont. Rheine ligt dicht aan de grens ongeveer 4o kilometer van Enschede en 45 kilometer van Osnabrück.  Ook hier hadden wij weer enige vertraging door de ‘Stau’ en Horst was al aanwezig op zijn pand op het industrieterrein. De temperatuur was weer hoog dus de start was met een verkoelend drankje. Horst had al meerdere vogels klaar gezet on te fotograferen. Dit was tevens een gelegenheid om zijn vogels te trainen voor de tentoonstelling. 

                                                                                HET VOGELHOK

Vogelhok is eigenlijk geen goede benaming voor dit luxe vijf sterren vogelverblijf. Hele ruime en hoge binnenvluchten en ongeveer dezelfde afmetingen voor de buitenvluchten. Ook heeft hij nog wat vogels bij zijn huis, in dit geval de laatste baby’s, zodat hij er vanaf zijn terras er van kan genieten. Alle voorziening zijn voorhanden met een aparte keuken die vanuit het hok te bereiken is en een ruimte in U-vorm voor de broedkooien, tegenover de vluchten zijn afzetkooien en nog extra broedkooien.  Hele grote ramen geven de gewenste lichtinval zonder dat het een bakoven is, hij heeft op de buitenvluchten een dak gemaakt zoals te zien is op de derde foto hier boven. Omdat alles schoon is gemaakt zijn de kooien nu afgedekt met een materiaal dat weinig stof aantrekt.

   

                                                           

                                                                                     DE ADMINISTRATIE

Natuurlijk heeft een voormalig IT-directeur ook een uniek eigen registratieprogramma, deze is zodanig dat hij niet uit het programma of naar homepage hoeft, met de knoppen boven aan kan hij op alle pagina’s komen.

                                                       

                                                              DE VOGELS EN DE ACHTERGROND

De basis is gebaseerd op vogels van Jo Mannes, dit is al geruime tijd geleden. Er is een deel van het bestand van Frits Buttner overgenomen toen deze is gestopt. Ook zijn er vogels aangeschaft bij Christian Winklhofer en bij Ralph Jenne (geelmaskers). Momenteel zijn er ongeveer 350 vogels in het bestand op deze locatie.

   

   

   

   

 

 

7 reacties

 1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Er zit een partijtje mooi op foto’s zeg, Slechts hier en daar een vuil plekje boven de neusdoppen. Ook mooi dat je bij de meeste vogels een goede houding ziet en de poten zichtbaar. Voor mij maakt dit het bekijken heel aantrekkelijk.

  Bedankt verzorger en fotograaf!

 2. Mocht het twee dagen voor jullie bewonderen Peter en Henk. Zeer gastvrij ontvangen en ook de vogels kunnen bekijken en fotograferen.
  Het waren niet alleen de vogels, maar ook de accommodatie waar ik onder de indruk van was.

  1. Ja, klopt Cor.

 3. Benno Lowik zegt: Beantwoorden

  Ziet er heel erg goed uit en dichtbij !

 4. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

  Hallo Peter

  Ein dickes Dankeschön für das Erstellen des Beitrags und der schönen Bilder.
  Ein sehr durchdachtes Zucht Management,
  mit tollen Wellensittichen…..

  Liebe Grüße Wolfgang

  1. Dankeschon Wolfgang

Geef een reactie