nr.2 Juli 2023

   

HET VOGELHOK

Op dinsdag 11 juli 2023 werd een bezoek gebracht aan Dennis Woitowitz de neef van de overleden Duitse kweker en keurmeester Richard Kuhr. Dennis woon ook in Melle net als Machtild de vrouw van Richard. Dennis heeft een kleine- tot middelgrote vogel-accommodatie. Er zijn twee ruime buitenvolières waar de vogels in de ochtend en avond regelmatig gebruik van maken. In de volière zijn takken aan gebracht en ander zaken ter stimulering van het natuurlijke gedrag. De vogels weer activeren om te vliegen en de spieren te ontwikkelen pakt hij serieus op, deze gedragsverandering is in het kader van vogelwelzijn ook essentieel voor de hobby en de vogels.  De babyvogels zitten apart maar worden als ze wat verder in hun ontwikkeling zijn ook samen met de volwassen vogels gehouden, poppen en mannen vliegen dan door elkaar heen. De jonge vogels stimuleren daarbij ook de oudere vogels om naar buiten te gaan. De binnenruimte is compact en er is de nodige aandacht voor de hygiëne. Dennis is docent en hij en zijn vrouw hebben twee kinderen, hij heeft het nodige zelf gedaan in het hok en geniet van het met de handen bezig zijn en te knutselen. Een leuk idee daarbij is de emmers die hij over had, hij heeft daar een trainings-/fotokooi van gemaakt en geeft deze zo nu en dan ook weg als cadeau.

                                                              

   

                                                              DE ACHTERGROND VAN DE VOGELS

                                                                  

Dennis is altijd veel op pad geweest met de reislustige Richard, zo zijn er o.a. ook contacten ontstaan met Jac Cuyten en Jacco de Vries. Van deze kwekers zijn er dan meerder vogels waarmee gewerkt is. Ook met een vogel (foto boven) van Maarten Heylen zijn goede resultaten behaald.  Het eiland Ameland is ook voor de familie een mooie omgeving om vakantie te vieren, dus daar gaat de reis nog weleens naar toe. Dan moet er dus ook bij Jacco gekeken worden en van kijken komt meestal nog wel iets meer. Te lange staarten en andere fouten in de vogels worden zoveel als mogelijk uitgesloten voor de kweek aangezien dit in een relatief klein bestand snel kan gaan domineren. De grijze en violette vogels van Richard hebben ook een belangrijke plaats in het bestand. De kwaliteit in de nesten wil nog wel eens variëren, zo blijven onze vogels ook de ervaren kwekers nog verrassen.  Zoals onderstaande foto, deze grijze man komt niet in de buurt van zijn broer.

                                                                    Fotoreportage van de vogels

                                                                         

   

   

   

   

   

   

Met dank aan Dennis Woitowitz voor de prettige ontvangt en de heerlijke BBQ. 

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Weer vogels die goed op de foto willen, dus prettig om naar te kijken!
    Bedankt!

    1. Bedankt Jan, is wel zo prettig als ze een beetje fotogeniek zijn.

Geef een reactie