nr.1 Juli 2023

   

DE TUIN EN DE VIJVER

Op zaterdag 8 juli 2023 werd een bezoek gebracht aan de meubelstoffeerder Henk Broer in Waddinxveen. Wilco Alfing was al voor de afgesproken tijd in Raalte aanwezig, daar hou ik wel van. Het was ook beter om eerder te vertrekken i.v.m. de tropische warmte die dag en ik zou ook nog een vogel meebrengen voor Stefan Bouwman in Harmelen. Dus zo liep het allemaal op rolletjes en waren we om 10.00 uur op de dijk voor het huis van Henk. Door op de knop te drukken ging het grote groene hek voor ons open en werden wij hartelijk begroet door Henk. Gelukkig had de 11 jarige Oud Duitse herdershond geen interesse in ons en konden wij via de trap naar het mooie terras van de woning. Vandaaruit hadden wij een prachtig uitzicht op de mooi ingerichte tuin. Na een bakkie en een grote koek konden wij afdalen naar het vogelhok aan de zijkant van de tuin. De groene kleur van het hok paste prima bij de weelderige bomen en struikenpracht.  Ook de koj-vijver gaf wat extra’s aan de tuin en ook al heb ik er geen verstand van, de vissen zagen er gezond en goed gekleurd uit. Het water, dat door meerdere bakken gaat voordat het terug in het bassin gaat, zag er helder uit. Hier is over nagedacht en in geïnvesteerd om de vissen een zo optimaal mogelijk milieu te geven. De waterplanten hebben hierbij een belangrijke natuurlijke zuiverende werking.

   

HET VOGELHOK

Het legergroen gekleurde vogelhok is op een mooie manier geïntegreerd in de weelderige tuin met bomen en struiken. Daardoor blijft ondanks het platte dak de temperatuur redelijk binnen de grenzen. Er is voldoende lichtinval via de grote ramen aan de voorkant en ook aan de zijkant boven het aanrecht zijn ramen aangebracht naast de ingang. Naast de drie ruime vluchten is er een dubbel vlucht en 26 broedkooien, ook is er nog een ander blok die voor de kweek gebruikt kunnen worden. Wilco Alfing die mij meegenomen had vond de werkruimte wat beperkt. Hij is het dan ook heel ruim gewend, ik kan er alleen maar van dromen. 

                                                                                           

   

      

   

DE VOGELS

De vogels zijn van een hoge kwaliteit en zijn aangeschaft in Engeland, Duitsland, België en Nederland. In een relatief korte tijd heeft hij een degelijk bestand weten op te bouwen waar voldoende bouwstenen inzitten om verder mee te werken en de ambitie te realiseren. De grijze vogels zijn kwantitatief en kwalitatief dominant in het bestand, daarbij moeten de andere kleurslagen zeker ook niet onderschat worden. Zo zaten er ook een aantal hele beloftevolle violette vogels. 

   

   

   

   

                          

Ook nog maar een paar andere kleurslagen op een rijtje gezet.

   

   

Ook nog een serie foto’s van dezelfde baby waarbij je kunt zien hoe je je kunt vergissen in een vogel, zeker als dat moment dan op de foto komt.

   

                                                              

                                                                                                

                Meer over deze gedreven kweker Henk Broer uit Waddinxveen  in het blad Wellensittich Welt, zie ook info over dit blad www.marcoweberverlag.de of

                                                                                                  www.wellensittich-welt.de.

 

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Mooi degelijk en reëel verslag. Je hebt het niet geschreven maar Henk heeft ruim voldoende gesprekstof. Ik kan in ieder geval van hem genieten.
    Zal straks in Budgie en WW vast wel blijken denk ik.

    1. Dank je Jan, wij hebben ook genoten van het bezoek.

Geef een reactie