nr. 2 Mei 2023

   

Vandaag 29 mei 2023 een bezoek gebracht aan Ap Buitenhuis. Ik had nog een albino pop van hem te goed en omdat hij als keurmeester een sabbatical neemt, zijn vogels elders onderbrengt en gaat verhuizen was dit een goed moment om hem en zijn vrouw te bezoeken. Er zaten voor een groot gedeelte nog jonge vogels na een goed kweekseizoen. Dus die nog maar even snel op de foto gezet.

                                                                           

   

Het gaat goed met de populariteit van de lutino’s en de lacewings,  dit is ook van toepassing op de recessief bonten kleurslag waar er ook enkele van zaten.

   

Hij mag dan met pensioen zijn, Ap gaat nog wel makkelijk door de knieën, die souplesse heeft hij ook wel nodig als hij binnenkort een boerderij gaat verbouwen. De lange afstanden die hij al jaren loopt zullen hier wel een positieve bijdrage aan hebben geleverd.    

   

Ap is geen liefhebber van de albino variëteit, maar in dit geval is het een witte lacewing waarvan de tekening na de rui nog wel beter zal worden.

   

   

Het is niet helemaal geel in het hok, daarom ook nog maar een paar andere kleurslagen voor deze impressie van zijn vogels. 

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Smakelijke types in goede conditie!

    1. Om van te smullen bedoel je Jan 🙂

Geef een reactie