nr. 1 Mei 2023

   

Op zaterdag 20 mei 2023 werd de Babyshow van de BGC Brabant en Limburg gehouden in Tielt-Winge. Als keurmeesters waren uitgenodigd Daniel Luetolf (CH-ZEWZ) en Peter van Amelsvoort (NL- NGC). Showmanager was Bert Sempels, hij wist de organisatie goed te leiden zodat er uiteindelijk 6 mooie vogels in de carrousel stonden. Bovenstaande grijze baby van het partnership Vangenechten- Dieltjes stond daar net niet in, maar wel een vogel die de spotlights verdient. Naast deze fotoreportage is er meer te lezen en te zien over deze show in het tijdschrift van de Belgische Grasparkieten Club, het blad Budgie van de NGC en het Duitse Magazine Wellensittich Welt. De beste vogel in – en na de rui maakte bij de meeste deelnemers veel indruk, de keurmeesters waren het er dan ook snel met elkaar over eens dat deze lacewing pop van het partnership Heylen-Waerzeggers de beste van de show in deze categorie diende te worden.

                                                         

   

Een andere topper van het partnership was deze recessief bonte baby die dan ook beste van de champions werd voor de rui. 

    

Walter Ruttijn bracht vier vogels van een hoogstaande kwaliteit waaronder deze hemelsblauwe geelmasker recessief bonte baby. 

   

Ook als deze donkergroene vogel van Heylen-Warzeggers de snavel uitsteekt naar de fotograaf blijft het voor mij een hele mooie vogel.

                                    

William Dierickx droeg zorg voor de registratie en aan het einde van de dag voor een mooie catalogus en certificaten voor de winnaars.

           

Een super resultaat van Maarten Gorts, met een grijze man (in- en na de rui) en een groene baby voor de rui was hij de beste bij de beginners. Maar dat uiteindelijk niet alleen, ook werd hij met deze groene vogel beste van de show voor de rui. Daar kun je zeker trots op zijn met deze concurrentie. Er is bij deze show geen beste en beste tegengesteld geslacht. 

                                   

   

Wim Daems had de beste in- en na de rui bij de kwekers en deze vogel werd ook beste INO van de show. Een mooie prestatie met de kwaliteit die er zat.

                         

Partnership Lecocq-Gerard deed het prima met een donkergroene baby, ook kreeg hij een kweekregistratie aangeboden door Daniel Luetolf.

                                       

                                       

Geelmaskers waren er in voldoende mate en de kwaliteit is dusdanig hoog dat ze bij de BGC meespelen in de klasse van de vari√ęteit.

                                     

Enkele beloftevolle violette vogels, van veel kwekers de favoriete kleurslag, die dan ook kwalitatief veel vooruit is gegaan.

                                     

Misschien wat te ruw in de bevedering maar ze stond mij wel aan en ging ook een tijd lang mee, tot in de eindbeoordeling de vogel van Wim Daems met de eer ging strijken.

          

 

 

  

4 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Leuk verslag en mooie vogels, de recessief bonten staan mij ook heel erg aan.!.

  2. Luc De Smet zegt: Beantwoorden

    Even ter herinnering aan de keurmeesters een nota uit het WBO reglement ivm Flecking.The frontal and crown must be clear and free from all markings .Flecking should be treated as a MAJOR FAULT .En toch zie ik overal flecking vogels met de prijzen lopen ;

    1. De WBO is een adviesorgaan. De NGC heeft een duidelijk beleid m.b.t. de mate van bestraffing en wanneer er uitsluiting plaats dient te vinden.

Geef een reactie