nr.1 April 2023

   

                                                                                LANDANG AYAM EKSOTIK in Pengerang Johor

In deze vakantie in Azië was weinig ruimte voor een bezoek aan een grasparkietenkweker, als alternatief daarom een mini dierentuin bezocht. Dit relatief jonge bedrijf is begonnen als fazanterie met de focus op de verkoop van de fazanten. Op de verschillende informatie borden stond dan ook de prijs van de fazanten in de Maleisische munteenheid Ringgit (afgekort RM, 1000 RM zit rond de 200 Euro), ook wel Maleisische dollar genoemd. Nu is het accent komen te liggen op een combinatie van dierentuin / kinderboerderij en zijn er verschillende dieren aanwezig en worden er nieuwe dierenverblijven gebouwd. De onderstaande fotoreportage geeft een aardig beeld van de verschillende rassen en hun mutaties.

                                                                               GRASPARKIETEN / BURUNG BAJI 

   

   

In deze volière zaten alleen kleurgrasparkieten en de koloniebroed gaf kwantitatief goede resultaten. Van Engelse of standaard grasparkieten had de enthousiaste jonge man die ons rondleidde nog nooit gehoord. De foto’s die ik hem liet zien maakte de nodige indruk en de hobby van de standaard grasparkieten kan in Maleisië wel een impuls gebruiken. In de omgeving van Desaru zijn momenteel geen grasparkietenkwekers. Narul Ridzuan uit Johor heeft nog een poging gedaan om contact te leggen met een kweker uit Desaru, maar deze is waarschijnlijk gestopt. In het Noorden en Oosten van Maleisië zitten wel grasparkietenkwekers maar dat is zo’n 600 kilometers van Johor. Maar voor deze familievakantie was dat geen optie.  

                                                                                        FAZANTEN

    

   

                                                                              

                                                                                               HOENDERS

   

 

   

   

   

   

   

   

   

   

                                                                            

Het is te gemakkelijk om vanuit onze normen kritiek te leveren op het dierenwelzijn in andere landen met een andere cultuur, klimaat en economische-/financiële situatie. Maar voor de laatste foto maak ik daarop toch even een uitzondering. In eerste instantie dacht ik dat deze kippen extreme kalkpoten hadden, bij nader inzien zag dit er toch heel anders uit en ging het, ik noem het maar een rariteit, een zeldzaam ras waar ook nog een hoog prijskaartje aan hing. Deze kippen konden echter met moeite lopen en dan kun je daar de nodige vraagtekens bij zetten. 

                                                             DIVERSE DIEREN EN GEVOGELTE

   

        

   

                                                           

 

         

 

6 reacties

 1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Ik kan niet goed zien wat er op de laatste foto ligt.
  Toch een leuke verzameling hanenfoto’s.

  1. Ik denk een soort marmot.

 2. Weer een leuke serie Peter en ja, er zijn meer dieren dan Standaard Grasparkieten. Zo krijg je wel echt vakantie.

  1. Bedankt Fred, was super deze vakantie.

 3. Freda zegt: Beantwoorden

  Thank you for the useful information, it will be useful to me in the future. https://www.expatriates.com/cls/53491447.html

Geef een reactie