nr.3 Maart 2023

   

Ook bij Gerard en Annemieke Schrijver was ik al meerdere jaren niet geweest. Ik zou de oude Budgies er op na moeten slaan om het artikel terug te vinden dat er in die tijd over hun is gemaakt.  Nadat het schattige, enthousiaste en energieke hondje tot rust was gekomen en de parkietenpraat goed op gang gekomen, was het ook al tijd om de vogels te gaan bekijken.  Het hok heeft een speelse indeling en is gebouwd boven de garage. Zou ook een ideaal duivenhok zijn geweest, van de grond af en geen last van optrekkend vocht e.d.

                                                                                      

   

                                                                                     

Omdat de temperatuur in het hok snel op kan lopen en de vochtigheidsgraad dientengevolge daalt, is er een luchtbevochtiger aangeschaft zodat er sturing gegeven kan worden aan de vochtigheidsgraad. De nesten in de kunsstof nestboksen waren mooi droog. 

   

                                                            

   

Voor de trouwe bezoeker van de website Jan Bouwmeester ook enkele vogels volledig in beeld en niet alleen de closeup. Deze grijze cinnamon pop sprak mij wel aan. De cinnamon kleurslag is niet de favoriete kleur van Gerard en Annemieke, maar mocht je er teveel van hebben, gebruik de teamkooi en je hebt kans op succes want de kwaliteit van de cinnamons is over het algemeen hoog.

   

Het span dubbelfactorige spangels die het goed deden op de clubshow in Hapert (beste paar) heeft nog niet de gewenste nakweek gegeven. Mogelijk gaat het in het voorjaar beter als ze weer een kans krijgen.

   

                          

Het spel met de veren om de juiste combinatie te maken daar is Annemieke scherp op, het moet passen om de kans op toppers te vergroten.

                       

Gezien dat dit geen grijze geelmasker is? Altijd letten op de wangvlek, je ziet ze niet zo vaak in deze kwaliteit de mauve vogels.

   

Ook enkele violette vogels in het bestand, mijn favoriete kleurslag, ook een aanwezige mauve cinnamon pop met waarschijnlijk de violet factor is waardevol voor het kweken van violette vogels.

                             

Een mooi plekje is gevonden voor de certificaten en rozetten. Ook in de hoek van de gang is nog een plekje gevonden voor drie kooien die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld meerdere poppen met 1 man of anders om.  Gerard en Annemieke succes gewenst met de kweek, bedankt wat wij in het kweekseizoen de vogels konden bekijken en fotograferen.

 

4 reacties

 1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  De cinnamon grijze is een fraai type, fijn door jou geheel in beeld gebracht.
  De Mauve geelmasker, daar had je mij ook bijna mee op het verkeerde been gezet.
  Goed gedaan Peter!

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

   De mauve geelmasker, zou die niet ook violetfactorig grijs kunnen zijn? Ik wil geen verwarring stichten hoor. Of zelfs Mauve met een violetfactor. Afijn verwarring komt veel voor. Raadseltjes zijn om te worden opgelost. Ik waardeer de moeilijkheid van de kleurslag.

 2. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

  Hallo Peter,

  vielen Dank für den weiteren tollen Bericht mit den vielen schönen Fotos!!!

  Liebe Grüße
  Wolfgang

  1. Dankeschon Wolfgang.

Geef een reactie