nr.2 Maart 2023

   

Dinsdag 14 maart 2023 was het weer eens tijd om enkele bezoeken te brengen aan kwekers in de eigen regio. Dat hier kwaliteit zit dat zal wel algemeen bekend zijn, maar als ik Raalte (Peter van Amelsvoort) als uitgangspunt neem, dan zijn er in een straal van 40 kilometer meerdere bezoeken af te leggen. De afstanden zijn waarschijnlijk minder bekend. Nijverdal -Raalte (15 km) Jos Reijnders, Heino – Raalte (8 km.) Henk Fidder, Raalte- Diepenveen (17 km.) Wim Hattink, Raalte- Schalkhaar (18 km.) Gerard & Annemieke Schrijver en als laatste Raalte – Apeldoorn (38 km.) Gijs en Signam.  Volgens de anwb-routeplanner is het vanuit Raalte naar Apeldoorn in een half uur te doen, maar ga maar er maar vanuit dat een flitsbezoek aan Gijs & Signam niet tot de mogelijkheden behoort. Door o.a. corona was ik al meerdere jaren niet bij de heren op bezoek geweest. Dus er werd goed uitgepakt en mijn tweede afval dag viel dan ook in het honderdste; gebak, broodjes kroket en diverse gefrituurde, door Signam gemaakte Aziatische gerechten kwamen op tafel. Daarna moesten de vogels natuurlijk nog bekeken worden, maar goed dat wij om 14.00 uur bij Gerard en Annemiek Schrijver moesten zijn anders had Signam nog wel even doorgegaan met het showen van de toppers uit de broedkooien en de jonge aanwas.  Wat een energie heeft die man. 

   

Veel kwaliteit ook bij de jonge vogels, enkele power birds in de blauw serie en stijlvolle grijsgroene vogels met een uitstekende nekpartij en achtervulling. Benieuwd hoe de baby’s en jonge vogels uitgroeien en of ze voor de show straks niet over de top zijn m.b.t. de bevedering. 

   

       

   

Veel aandacht bij de vogels voor de hygiëne en de voeding, de heren geven graag rode bieten in het dieet van hun vogels.

   

   

  

                                                                                

Tot zover deze fotoreportage van het bezoek aan Gijs en Signam, nr. 3 (maart 2023) op deze website  gaat het verder met het bezoek aan Gerard en Annemieke in Schalkhaar. Bij deze nogmaals bedankt voor de verwennerij. 

1 reactie

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Gijs en Signam, zullen er best wel bij zijn in Hapert en Brummen denk ik, zij kunnen heel goed hun vogels showklaar maken.
    Bedankt voor het verslag.

Geef een reactie