nr.1 Maart 2023

   

Op zondag 5 maart werd een bezoek gebracht aan Wilco Alfing in Vroomshoop, vanuit Raalte een klein half uur rijden, ook wel een keer lekker dicht bij huis. Zeker als je die zondag ook nog andere dingen wilt doen. Een uitvoerig verslag van dit bezoek is te lezen in het blad Budgie van de Nederlandse Grasparkieten Club. De speciaal club voor standaard-/Engelse grasparkieten. Op deze website een voorproefje. 

   

Het gaat goed met de kweek en dan ben je er druk mee om de fotograaf de nesten te laten zien, maar Wilco deed het met plezier en enthousiasme.

   

Kooien in diverse maten van de firma van Keulen (N) en ook een blok van 12 van de firma Oesig (D).

   

Een nest feather dusters, 1 normale en 4 met deze groeiafwijking van de bevedering. Jammer, deze combinatie maar niet meer maken.

   

Mechanische ventilatie en warmte platen die zorgen voor een constante temperatuur in de broedperiode.

   

Mooie verrijdbare kooien, hennep vezel op de bodem en na het kweekseizoen worden er andere vluchten gebruikt zodat de vogels naar buiten kunnen.

   

De bewoners van lintdorpen hebben over het algemeen veel grond achter het huis, als je dan ook nog aan de rand woont dan is er helemaal veel ruimte voor de hobby, gebouwen en mooie feesten met de BBQ aan.

                                                                       

   

Zo uit de broedkooi dan ben je natuurlijk niet op je mooist, maar wacht maar als ik in het najaar op de tentoonstelling kom :).

   

Zowel licht- als donkergroen was aanwezig in de groenserie en natuurlijk ook grijsgroene vogels van een hoge kwaliteit. 

    

   

Ze komen niets te kort en met een schoonvader actief in de duivensport dan is het logisch dat daar bruikbare producten van gebruikt worden.

   

   

   

    

Veel vogelstof maakt dorstig en als afsluiting van dit bezoek kreeg ik nog een mooi boek cadeau met prachtige tekeningen. Bedankt Wilco. 

  

    

8 reacties

 1. Fred Loogman zegt: Beantwoorden

  Leuke reportage weer Peter en een schitterende accommodatie heeft die kweker. Om jaloers op te worden.

 2. Patrick Van Zwol zegt: Beantwoorden

  Allemaal heel netjes en alweer een zeer mooi verslag Peter !

 3. wofür sind die ganzen Glasflaschen und was ist der Inhalt

  1. Snaps (Berenburger) und für ein Fest.

 4. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Leuk verslag en mooie vogels, de twee beste naast Wilco op de foto? Aan de andere vogels kan je zien dat Wilco van geleidelijke verfraaiing houdt. Mogelijk om veerproblemen te voorkomen. Niettegenstaande toch een nest met feather dusters, wat het gevolg is van anderen die deze afwijkende vogels niet uit hebben kunnen selecteren. Dit overkomt mij ook, helaas. Oorzaak volgens mij, het almaar extremer mooi blijven vinden. Eigenlijk een hersenspinsel van wat mooi is. Als dit commentaar van mij te wreed is, dan mag het verwijderd worden hoor.

  1. Geen probleem Jan, je bent altijd positief en kritisch waar nodig.

 5. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

  Hallo Peter,

  wieder einmal ein sehr schöner und interessanter Bericht mit schönen Bildern.
  Weiter so ????

  Liebe Grüße aus Schweich
  Wolfgang

  1. Dankeschön Wolfgang.

Geef een reactie