nr.2 Januari 2023

  

Op 14 januari 2023 een bezoek gebracht aan de landelijke tentoonstelling van de NBvV in Zwolle, dit jaar nog in de IJsselhallen. Deel 1 van deze fotoreportage gaat over de Engelse- of standaard grasparkieten met een enkele foto van de kleurgrasparkieten.

                                                                                      GRASPARKIETEN

   

Een geelmasker man de benaming van deze kleurslag is bij deze bond aqua. Een vogel met goede eigenschappen van een moderne vogel, maar ook wel wat wensen m.b.t. het masker en de conditie. 

                                   

                                                           

                               

                                                         

                                                                                    

   

Deze vogel die in de prijen viel, zat op zaterdag zonder staartpennen op de show. In de kooi kon ik de staartpennen niet ontdekken. Gezien de duur van de show kan het natuurlijk zo zijn dat de pennen er tijdens de keuring wel hebben gezeten, dan kan dat de keurmeester niet aangerekend worden. 

2 reacties

  1. Edwin zegt: Beantwoorden

    Vrijdag de show bezocht, bij de donker groene lag er sowieso 1 staartpen onder in de kooi. Er zaten over het algemeen veel vogels, bij zowel de kleur als de standaard, die niet optimaal in conditie zaten. Waarschijnlijk met het weer te maken?

    1. Bedankt Erwin, dat is een mooie bevestiging.

Geef een reactie