nr. 2 December 2022

   

Een andere favoriet zijn de Norwich kroppers, hier waren ze ook te zien in meerdere kleurslagen en voor de kooien kreeg ik de enthousiaste gesprekken mee van de liefhebbers. Altijd goed als de leden elkaar onderling opmerkzaam maken op punten hoe de showvoorbereiding beter kan. In de kleurslag wit is de kwaliteit nog niet altijd op het gewenste niveau. Hier zat een oude doffer met een prima stand en type, goed voor 95 punten. In deel 2 ook aandacht voor de helmduif die duif van het jaar is in 2023. Een rode jonge doffer met veel uitmuntende raskwaliteiten kreeg van de keurmeester 97 punten en een welgemeende proficiat voor deze kweekprestatie.

                                                                                      NORWICH KROPPERS 

                                                            

   

   

                                                                                         DE NEDERLANDSE HELMDUIF

                                                            

                                       

                           

                         

 

Geef een reactie