nr. 8 November 2022

  

Deel drie van het bezoek aan de Keistadshow, nu een andere favoriet van mij de Oud Hollandse Kapucijn in de spotlights. Er hebben er volgens mij wel eens meer gezeten, maar toch een mooie collectie kleurslagen. Boven een oude doffer (links) en een oude duivin, beide met 95 punten ondanks de hoge score toch noch wel de nodige wensen, zoals bij de duivin nog net even wat meer beenlengte en de nekvulling nog vaster. De doffer mocht nog net iets horizontaler en de oogranden wat roder bij de kleurslag BLAUW ZWARTGEBAND GEMONNIKT.   

                                     ROOD GEMONNIKT

Twee oude doffers met beide 96 punten, links 2e geplaatst en de doffer rechts 1e geplaatst. Veel positieve eigenschappen en enkele wensen, geen fouten natuurlijk bij een dergelijke score.

  

                               GEEL GEMONNIKT (duivin oud)

   

                 ROODZILVER GEBAND GEMONNIKT 

Deze oude duivin van 97 punten kreeg op het keurbriefje te staan naast proficiat, UITBLINKER.

  

                       BLAUWZILVER DONKERGEBAND GEMONNIKT

Deze oude duivin was goed voor 96 punten, ze had een brede en vaste nekvulling, het schild en de banden konden nog intensiever. 

  

                              ROODZILVER GEBAND GEMONNIKT

Deze oude duivin kreeg ook de vermelding UITBLINKER en een van harte proficiat van de keurmeester.

  

                                           WIT

Een oude duivin in de kleurslag wit, toch niet zo eenvoudig gezien de nodige verbeterpunten. Ook zaten er nog enkele gele veertjes die geconditioneerd hadden kunnen worden.

                      

In deel vier van deze duivententoonstelling komen de andere rassen in beeld, dus een meer diverse fotoreportage als afsluiting van dit uitstapje naar de sierduiven. Op de terugweg nog langs een grasparkieten kweker in Barneveld geweest, waarover t.z.t. meer op deze website en/of in de vogelbladen.

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Bedankt maar weer Peter.

    1. Graag gedaan.

Geef een reactie