nr. 5 November 2022

Op zaterdag 19 november een bezoek gebracht aan de vv “Ons Genoegen” Lettle, deze vogelshow was altijd te gast bij de familie Spikker in Lettle maar heeft nu haar onderkomen in de MFA De Belte in Nieuw Heeten. Aangezien Nieuw Heeten onder de gemeente Raalte valt, was er ook het nodige overleg nodig, volgens Harry Lokate, met de gemeente, de GGD en GHOR i.v.m. wetgeving t.a.v. veiligheid en besmettelijke ziektes e.d. Dit ook omdat in deze regio op enkele plaatsen een vervoersverbod is i.v.m. de vogelgriep. De zaal zag erg licht, schoon en hygiënisch uit, bijna een beetje klinisch. De aankleding van de zaal en de volières, bij de familie Spikker met beukensnippers, dennentakken, bloemen e.d. deed de vogel wat meer in hun natuurlijke omgeving uitkomen. Maar goed, mooi dat de show gehouden kon worden en moderne tijden hebben ook zo hun voordelen.

   

                                                                                          

                            

Het aantal standaard grasparkieten, dertig in totaal, was te danken aan 1 inzender Eddy van de Ven. Dan heb je wel wat over voor de vereniging, compliment en gefeliciteerd want dan ben je natuurlijk ook kampioen. Een hemelsblauwe man was goed voor 92 punten, met een totaal aantal punten van 904 over de tien hoogste vogels een knap resultaat. 

   

                                                                                   

Mijn bijzondere aandacht ging uit naar de grote putters van Jeroen de Haan. Hij is nog maar enkele jaren bezig met deze vogels en weet al een hoog niveau op de show te brengen, met een totaal klassement van 807 en een kampioen van 92 punten een knap resultaat, gefeliciteerd. Deze ZZP-er (timmerman) is al weer bezig om zijn hok nog professioneler te maken zodat hij ook landelijk hoge ogen kan gaan gooien.

   

                                                                                      

                            

Bij de Neophema’s deed Joan Teunissen het goed bij de Bourkesparkieten, goud met violette man en een bronze fallow pop. Bij de splendids een groene pop, de man was absent. Goud met een groene Turquoisineparkiet  pop, bij de blauwvleugels goud en zilver. Herman Grooten had goud en zilver bij de Elegantparkieten en bleef daar Herman Gerritsen mee voor.

  

                                                                               

  

Volières met kromsnavels geeft altijd net weer wat extra’s aan een show, in de wat kleinere volières zaten ook enkele mooie exemplaren,                                                                                    maar ze waren wat onrustig om ze goed te fotograferen. Met een beetje fotoshoppen, voor de liefhebbers nog wat extra kleur in de achtergrond.

   

                                                                               

   

   

Harry Lokate had bij de kanaries nog gehoopt op een paar puntjes meer, maar met een totaal punten aantal van 898 en drie vogels van 91 punten geen slecht resultaat.

           

Bij de kleine parkieten, zaten de nodige kleuren in de volières, in de verkoopklasse en in de competitie. Hier ook maar 1 kweker maar wel met 30 vogels, en diverse gouden, zilveren en bronzen resultaten, waarvan 1 vogel met 94 punten (Goud-BM-VD). In het totaalklassement goed voor een tweede plaats achter Erwin Scheperman met 913 punten.   

   

   

                                                                     

6 reacties

 1. Fred Loogman zegt: Beantwoorden

  Leuk verslag van een m.i. geweldige TT. Foto’s maken deze presentatie bijzonder aantrekkelijk. De schrijver heeft een goede kijk op de verschillende vogelsoorten.

  1. Dank je Fred, heb een brede interesse maar ben meer thuis in de standaard grasparkieten.

 2. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Leuk verslag en gezellig plaatjes kijken. Bedankt Peter.

  1. Graag gedaan Jan, mooi dat je er van hebt genoten.

 3. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

  Hallo Peter,

  vielen Dank für deine schöne Bericht mit tollen Fotos !!

  Liebe Grüße aus Schweich
  Wolfgang

  1. Dankeschön Wolfgang.

Geef een reactie