nr.3 November 2022

    

Na het bezoek aan Schüttorf (Duitsland) kon ik op de terugweg nog een kort bezoek brengen aan de Grenslandshow 2022 in Vriezenveen. Dit jaar waren het alleen de konijnen, cavia’s en sierduiven die acte de préséance gaven. De kippen waren i.v.m. de vogelgriep en plaatselijke vervoerverboden uitgesloten. Mijn aandacht ging uit naar de sierduiven, mijn vrouw had meer belangstelling voor de konijnen, maar in deel 2 zal ik er toch een aantal publiceren. 

                                                                                 FOTOREPORTAGE                                                                                                                                                                                                                                                       (alleen van de kleurslagen die ik heb gefotografeerd, er kunnen dus wel meer kleurslagen hebben gezeten)                                                             

                                                  

Twee kleurslagen bij de Oosterse rollers, een jonge duivin in geelzilver geband met 96 punten die nog iets voller in de borst mocht en een jonge doffer blauwzilver gekrast van 96 punten(rechts) met veel positieve punten over de staart. 

                   

Drie kleurslagen bij de Altenburger Trommel duiven, een geelzilver gekraste oude duivin met 95 punten, een een jonge blauw gekraste duivin met 96 punten en een oude doffer blauw zwartgeband ook met 96 punten. Deze laatste moet niet langer worden in de achterpartij volgens de keurmeester.

                                                                        

                    

Drie kleurslagen bij de Chinese meeuwen, een fraaie oude duivin met een geweldige structuur in onder- en bovenkussen dijrozen goed voor 97 punten, een gele jonge doffer was goed voor 96 punten en de derde een blauw zwartgebande jonge doffer met 96 punten. 

                   

Een roodschild oude doffer met 96 punten waarvan de kleur iets intensiever kan (links), een jonge duivin (midden) met 96 punten met een goede kleur en tekening, jonge duivin waarvan de stand iets vaster kon, goed voor 95 punten (rechts).

   

Van links naar rechts, een duivin oud geelzilver geband met 93 punten, een jonge duivin in de kleur bruin goed voor 95 punten waarvan de kleur wat egaler en intensiever zou kunnen, als derde een jonge duivin in Andalusisch blauw met 92 punten waar nog wel wat verbeteringen mogelijk zijn, wel een goede kleur en zoming en conditie, als laatste een jonge duivin in de kleur rood sproetkop goed voor 94 punten.

                                                                                  

                                                         

Bij de kleurpostduiven aantrekkelijke zachte kleuren. Een jonge doffer, poederblauw gekrast goed voor 96 punten. Positieve punten het type en de stand, de kleur en krastekening en de banden, de ogen en oogranden, bevedering en conditie. De kopbelijning mag iets vlakker in de voorkop, onderdeel wensen.

                  

                   

Een serie van zes, te beginnen met een geelzilver schimmel (94 pnt.), geelzilver geband (96), poederblauw geband, dan een oude duivin ook goederblauw geband (96 pnt. 2 x zelfde vogel) en nog een oude duivin poederblauw geband (96 pnt.). 

                                                                                      

   

Bij de Brünner kroppers vier kleurslagen, een oude blauwschimmel duivin goed voor 97 punten, een uitmuntende vogel de vleugels zouden nog iets sterker kunnen kruisen. Nog een blauwschimmel oude duivin met 96 punten, een blauw zwartgebande oude duivin met 96 punten en veel positieve punten, als laatste een witte oude duivin met 96 punten, kan de vleugels ook nog iets meer kruisen.    

 

 

 

 

 

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Heel er leuk om te zien en te lezen. Verbaasd ben ik dat bij het laatste ras de vleugels meer moeten kruisen, het tegenovergestelde dan we bij onze grasparkieten verlangen.

    1. Dank je Jan, ja zo heeft een ieder zijn ideaal.

Geef een reactie