nr. 4 Augustus 2022

Na de hokbezoeken was het tijd om de tentoonstelling te bezoeken, de temperatuur was aangenaam maar voor de vogels wel wat aan de warme kant. De kwaliteit was hoog en de conditie van de vogels is wel eens minder geweest. Voor het fotograferen is er een toestemmingsverklaring nodig en de kampioen dienen op afstand gefotografeerd te worden. De foto’s zijn alleen voor privé gebruik en hebben geen commercieel doel. Goed voor de vogels maar voor de kwaliteit van de foto’s is dat minder. De Europasieger was van Ralph Jenne, met een overjarige grijze man. De vierder foto (rechts) is overgenomen van facebook, zodat er toch een beter beeld van deze vogel gekregen kan worden. Daniel Luetolf (2 x) en het partnership Bach (1x) waren de andere winnaars van de vier hoofdprijzen.

     

   

   

   

   

   

                                                              

Een grijze opaline pop, echt een plaatje in deze variëteit zie je ze niet vaak meer, dit met een goede tekening, mantel en schone kop. Naast de stijl en de mooie rond spots, waar er wel  1 te veel van zit, een geweldige expressie.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

                        

4 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Ik kan me heel goed vinden in de showwinnaar van Ralph Jenne. Maar ook veel ander vogels zitten kwalitatief in de buurt. Je heb nogal veel geplaatst. Ik ga daarvan genieten maar niet alles van commentaar voorzien. Bedankt voor jouw inzet.

    1. Bedankt Jan, jij weet hoeveel tijd er in gaat zitten om vogels echt goed te fotograferen, dat lukt zeker op een show met grote aantallen maar moeilijk.

  2. Renze Jan Bruinsma zegt: Beantwoorden

    Er zitten veel vogels met uitstraling tussen en mooie houding ik weet een foto is een moment opname maar vindt van nogal wat vogels dat de spots slecht verdeeld zijn. Maar positief afsluiten zoals de grijs opaline pop laat zien hoe mooi een kleurslag kan zijn als die goed is

    1. Bedankt voor je reactie en ja het is een moment opname.

Geef een reactie