nr. 2 April 2022

   

Op zondag 24 april 2022 ging de reis naar Oelegem (Ranst) in België voor de VGC-contactdag. Tako van den Hul pikte mij op in Deventer aan de snelweg en aan gesprekstof heeft hij nooit gebrek, dan ben je in 2.30 uur zo op de plaats van bestemming. Een evenement waar je als organisatie trots op kunt zijn. Een dagvullend programma met aansprekende namen zoals Lars Voss uit Denemarken, Patrick van Zwol uit België en Han Schrijver uit Nederland. Internationale bekende namen die hun credit in de  loop de jaren hebben verdient. De voorzitter van de VGC, Eric Thielemans had zich met zijn team van helpers goed weten voor te bereiden op deze mooie dag. Hij schreef zelf de vogels in zodat de andere teamleden hun taak goed konden uitvoeren. Tot in de puntjes goed geregeld, gratis koffie of thee met een plak cake bij binnenkomst, dit tot de start van de lezing.  Tijdens de lezing van Lars Voss over wat wij mooi vinden en wat de aantrekkingskracht is in de hobby, gingen Patrick en Han aan de slag om de 65 vogels te keuren. Ongeveer 35 personen hadden zich ingeschreven voor een buffet BBQ. Wie het bedacht heeft weet ik niet maar om op het idee te komen om de mensen hun geld weer terug te geven, daar moet iemand achter zitten met PR-capaciteiten. Na de lezingen, waarover in Budgie en Wellensittich Magazin meer is te lezen, werden wij nog voorzien van broodjes en VGC-koekjes. Mocht ik in corona tijd wat stof te kortkomen voor de website, na deze dag heb ik wel weer inspiratie en moet ik oppassen voor de stem van beneden die roept ‘zit je al weer achter de laptop’. 

   

Deze tweede geplaatste lutino sprak mij wel aan ondanks dat er o.a. kleurtechnisch wel wat op aan te merken valt. Omdat in de lezing van Lars Voss een oproep werd gedaan om de vogels volledig in beeld te brengen doe ik dat dus ook maar. Dit is redelijk gelukt vaak stelt de camera zich scherp op de spijlen. Maar hij heeft gelijk dat de foto’s op facebook waar alleen de kop (volledig uit verhouding) met de opmerking super worden voorzien, kan wel iets minder.

   

   

Een goede dag had Eric Thielemans,  hij had zelfs drie vogels bij de kampioenen in de kwekersklasse, twee vogels in- en na de rui en 1 de grijze opaline cinnamon voor de rui.  Een goed resultaat en de volle spot bij de spangle pop was blijkbaar geen struikelpunt in de vergelijking met de concurrentie.

    

Wie ook met een ontspannen gezicht rond liep na de uitslag was Wim Velgersdijk, voor het eerst bij de champions meespelen daarvan slaapt Wim de nacht voor de show niet echt lekker. Maar twee vogels op de kampioenstafel daar zal hij met zijn meissie vast wel een wijntje op drinken. Kijk anders maar eens op facebook hoe de vlag er bij hangt. Wim gefeliciteerd.

   

Wim Wolfs had o.a. een zeer mooie stijlvolle baby meegenomen, goed voor de beste man voor de rui. Zijn dag verliep wat moeizaam door een lastig te stoppen bloedneus. Dus mocht hij niet springen en rustig blijven zitten en genieten van het succes.  Een vogel met show potentie.

                                       

                                                                                          

Ook een man met een lach op zijn gezicht was Mario Schiebahn, niet alleen omdat hij het bij champions goed deed met dit beloftevolle mannetje in een niet eenvoudige kleurslag voor de rui, maar ook omdat ik aan zijn verzoek gevolg heb gegeven om 1 van de 5000 vrienden op facebook voor hem in te wisselen.

     

Wim Alkemade kom je op diverse plaatsen tegen als er wat te doen is op vogelgebied. Hij is vaak wat stilletjes aanwezig maar snoept regelmatig een prijsje mee. Geen woorden maar daden mentaliteit. Beste man bij de champions met deze hemelsblauwe man in- en na de rui. Vogel was wat onrustig om te fotograferen na de keuring.

     

                                                            

Heb je sympathie voor de VGC stort dan gewoon 15 euro op de rekening van de VGC en je bent lid van de leukste grasparkietenclub. Voor meer informatie en de relatie van deze club met het lidmaatschap van de NGC-DBS zijn de volgende bronnen te raadplegen.

                                                            www.vgc-vzw.eu en vgc-vzw@telenet.be

  

 

 

 

14 reacties

 1. Wim Velgersdijk zegt: Beantwoorden

  Dank je wel voor de leuke reactie Peter, het is geen wijntje geworden, maar een kop koffie ☕️ ????

  1. Maar na de koffie dan?

   1. Wim Velgersdijk zegt: Beantwoorden

    ????????????

 2. Patrick Van Zwol zegt: Beantwoorden

  Leuk verslag alweer Peter !

  1. Dank je Patrick.

 3. Jac Cuijten zegt: Beantwoorden

  Mooi verslag Peter! Bedankt voor de positieve bijdrage.

  1. Graag gedaan.

 4. Wat een mooi verslag! En het doet ons deugd dat we jullie met deze dag zo hebben kunnen verblijden 😉

  1. Dank je Eric en Daisy, graag gedaan.

 5. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

  Vielen Dank für den schönen Bericht
  Gratulation an alle Gewinner ????

  Liebe Grüße aus Deutschland
  Wolfgang Lörscher

  1. Wolfgang Lörscher zegt: Beantwoorden

   Sollte heißen
   Gratulation an alle Gewinner.!!!

  2. Danke Wolfgang

 6. J.F.Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Leuk verslag met geslaagde foto’s.
  Ik ben niet geweest. Maar de VGC is samen met de Gelderse grasparkietenclub in Brummen, het beste Rayon.
  Fijn dat we van jou verslag krijgen van dit evenement.

Geef een reactie