April nr. 1

   

Bij Pasen horen eieren daarom vanmorgen naar Vorden gereden om een 9-tal broedeieren op te halen. Het is of ze het weet, maar het hoef maar een paar dagen mooi weer te zijn en de dagen iets langer en mijn gezoomde wyandotte is weer broeds. Henk Siemens heeft twee kleurslagen, zwart-wit Colombia en gestreepte wyandotte krielen. Dus ben benieuwd naar de kuikens over drie weken. Verder fok Henk Siemens ook geiten in verschillende kleurslagen. Het zag er prima verzorgd uit en de foktomen lieten ondanks de rui wel zien dat er kwaliteit in het ras zit. Prachtig ook de net geboren geitjes met mooie bonte kleuren.

                                                                                                

   

     

Op de terugweg nog even langs Hek van Dort om een paar foto’s te maken van een vogel die op de GGC bijeenkomst aanleiding was om de kleurslag nader te bepalen. Het jonge vogeltje leek op een gele zwartoog maar op de scholingsdag voor de keurmeester van de NbvV werd voorlopig bepaald dat het een recessief bonte vogels is met te weinig tekening. Bij een nadere beschouwing is ook te zien dat er tekening zit in een secundaire pen en op de stuit zitten enkele groene veren.  

    

De ouders zijn een Hollandsbonte man en een recessiefbonte pop. Waaruit zowel Hollandsbonte-, recessiefbonte als gele zwartogen zijn gevallen. Het jonge vogeltje op de grond is een gele zwartoog popje uit het nest en de vogel er naast is het broertje.. 

                                                           X 

                                                             

1 reactie

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Ik heb het ook wel gehad dat een gele zwartoog een groene stuit had. Als ik deze vogel te keuren zou krijgen, dan noemde ik het gele zwartoog en die zou ik straffen op kleur. Van de andere kant heb ik ook weleens recessief bonten gekweekt met heel weinig kleur en tekening.

Geef een reactie