nr. 1 Februari 2022

 

  

In het Jurong Bird Park worden bepaalde bedreigde vogels gehouden en gekweekt, dit gaat niet altijd op de natuurlijk manier maar voor een deel kunstmatig. Door de ruime volières doen veel vogels het goed en vormen ze paren en komen op die manier ook tot nakomelingen.  Een van de successen is met de Balinese spreeuw, een pracht vogel waar ik enkele mooie foto’s van heb kunnen maken.  De betere foto’s zijn te zien in de artikelen in Budgie en Wellensittich Welt.

                                                    

    

   

                                                             

De wegbewijzering is op diverse plaatsen aanwezig in het park en in de volières met veel begroeiing zijn niet alle vogel direct te ontdekken, daarom is op de borden te zien en te lezen welke vogels in de volière leven.

     

De indrukwekkendste volière waar je doorheen kunt lopen is de volière met  de waterval. De hoogte en de diepte in deze volière geeft de vogels zeer veel vliegruimte en voor de inheemse vogels is het een natuurlijke habitat. 

   

  

   

Vogels uit diverse werelddelen zijn hier aanwezig en leven in een zekere harmonie met elkaar samen met een eigen dieet. Het zal een geweldige exercitie worden om al deze vogels t.z.t. een ander onderkomen te geven in Mandai. 

   

De ijsvogels heb ik niet kunnen ontdekken, wel heb ik ze driejaar geleden gezien in een waterrijk park in Singapore. 

  

De Green Oropendola een veel voorkomende vogel uit het Amazone gebied zat dit jaar in de volière van de paradijsvogels. De reden was mij natuurlijk niet bekend maar voor mij een beetje een teleurstellende keus. Tijdens het interview (enquête) dat met ons als bezoeker van het park werd afgenomen, werd de suggestie gedaan om de paradijsvogels weer in het bestand op te nemen. 

   

Meer over dit vogelpark in de volgende pagina’s.

 

4 reacties

  1. Patrick Van Zwol zegt: Beantwoorden

    Prachtig verhaal en mooie foto’s alweer Peter. Je bent een crack.

    1. Dank je Patrick, graag gedaan. De foto’s met de mobiel zijn op de website niet altijd even goed omdat ze gecomprimeerd worden.

  2. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Toch wel fraai om te zien maar te ver weg om even te bezoeken.

    1. Ja, dat doe je niet zo maar even, is zonder tussenstop 13 uur vliegen.

Geef een reactie