nr. 1 Januari 2022

   

                                                      

De botanische tuin met zijn uitgestrekte terrein in het hart van de stad is ideaal voor verkwikkend joggen of een ontspannende picknick met familie, vrienden of het uitlaten van de hond. Maar ook om meer dan 60.000 planten, vogels en wilde kippen te zien. Een tuin met de eerste “Unesco Werelderfgoed pagina”. Ik zag een witborst meerkoet in het gras. De vogel schudde net het water van zich af nadat hij uit de vijver was gestapt. Niet spectaculair maar hij bleef wel mooi staan voor de foto.

   

                                                            

Botanic Garden

De witborst meerkoet is een watervogel in de waterhoenfamilie, Rallidae, wijdverspreid in Zuid- en Zuidoost-Azië. Het zijn leikleurige vogels met een schoon wit gezicht, borst en buik. Ze zijn grotendeels actief in de schemering en maken luide en herhaalde oproepen tijdens het broedseizoen, kort na de eerste regenbuien. Ze eten voornamelijk insecten, kleine vissen, ongewervelde waterdieren en granen en zaden.

    

                                                                          

Geef een reactie