nr. 1 Oktober 2021

   

Het eerste weekend in Oktober 2021 kreeg een andere bestemming dan de bedoeling was. Dit weekend was het hotel “Brüggener Klimp” geboekt voor de DSV-Schau, echter door de afgelasting werd besloten om de reservering te handhaven en diverse kwekers in de regio te bezoeken. Om diverse redenen kon dit niet doorgaan zoals gepland, echter ook een kans om samen met mijn vrouw Ria er een leuk weekend van te maken (zonder vogels). Brüggen  is een mooie historische plaats en in de omgeving kan prima gewandeld worden. Ook is er een “Natur & Tierpark” iets gelegen buiten de stad, maar ook die afstand werd per voet afgelegd. Je wilt toch wel een paar parkieten zien, ook al zijn het kleurparkieten of een tussenvorm, dus op naar de dierentuin.

   

Het was een ruim hok voor de grasparkieten zodat de vogels voldoende vliegruimte hadden en de nodige takken om op te zitten en aan te knagen. Het geheel was grotendeels afgeschermd door grote ramen zodat de foto’s door het glas gemaakt moesten worden, wat natuurlijk een beetje ten koste van de kwaliteit gaat.

   

In bovenstaande volière zaten een Geelkuif Kakatoe, twee Venezolaanse Amazone papagaaien en een Blauwkop Amazone papagaai.  Blijkbaar waren ze aan hun middagdutje toe, ze maakten in ieder geval geen actieve indruk. Daarom ook nog maar een andere volière met een combinatie van zijdehoenders en agaporniden.

   

Omdat ik ook interesse heb in kippen (duiven heb ik er niet gezien) nog enkele plaatjes van dit gezellige gevogelte dat hier de nodige ruimte had om rond te scharrelen. Hopelijk kunnen de kleindier-tentoonstellingen dit najaar ook weer doorgang vinden.

   

De route op de heenweg ging via Venlo/Roermond. Tijdens het ontbijt op zondagmorgen heb ik nog bedacht dat de terugweg ook wel via de Duitse kant zou kunnen. Dus voordat ik het gaspedaal in kon trappen nog gebeld met een kweker in Rheine (niet zover van de grens de Poppe). Ik kon Ria overtuigen dat het niet veel verder was om via Rheine naar Raalte te rijden. Gelukkig wilde Horst Ramnitz wat tijd voor ons vrij maken op zondagmiddag. Op het industrie terrein van Rheine heeft Horst Ramnitz,  naast zijn IT-bedrijf, een bedrijfshal waar hij zijn vogels op een geweldige manier kan houden. Het zijn er zo’n vierhonderd in vijf grote binnenvluchten en ook hebben de vogels de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Dit doen ze ook regelmatig nu daar kunststof platen op zijn bevestigd, deze zorgen er nu ook voor dat de temperatuur binnen niet te veel oploopt. Meer over deze Duitse kweker en betere foto’s in het blad Budgie en het Duitse blad Wellensittich Magazin.

   

Als deze jonge kobalt pop geen flecky was dan zou deze vogel hoge ogen kunnen gooien op een grote show. De vogels komen zo uit de broedkooi of de volière en zijn dus niet getraind en show klaar gemaakt. Door de verlichting zijn de spijlen van het voorfront zichtbaar tegen de achterkant van de kooi bij bepaalde vogels.

   

   

   

   

      

 

  

 

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Leuk verslag en best wel heel goede parkieten.

    1. Ja zaten wel een paar bijzondere bij.

Geef een reactie