nr. 8 September 2021

   

In de laatste week van de vakantie ging de reis naar Richard Kuhr in Mellen (Duitsland). I.v.m. een technische storing van mijn auto nam Wim de 155 kilometer van Raalte naar Melle  voor zien rekening, waarvoor nogmaals dank. Samen met Wim Hattink, die ook al enige jaren niet op bezoek was geweest bij Richard, werd dit traject in 1 uur en 45 minuten afgelegd. Grotendeels snelweg en eigenlijk is er maar 1 afslag die in de gaten gehouden moet worden en dat is Melle, verder is het de voet op het gaspedaal en recht door.

                                                            

We hadden een aantal goede violette vogels van Richard gezien in de vogelbladen, dus reden om ze eens van dichtbij te gaan bekijken want foto’s zeggen niet alles. Bij aankomst stonden de met citroenzuur schoongemaakte kooien al op de inrit en werden wij hartelijk verwelkomd door Richard. Na de gezellige vogelpraat en een bakje koffie en thee ging het naar buiten. Eerst even een snelle blik op de rijkelijk begroeide tuin en de koj karpers en vervolgens naar de vogels in de buitenvlucht.  Hier zaten nog de nodige late jongen waaronder een opvallende hemelsblauwe cinnamon pop die zich goed liet zien in de op haar schijnende zon. 

   

Veel vogels waren opgekooid ter voorbereiding op de Open Club Show in Haper, dus mocht u bij bepaalde vogels denken dat zijn geen beste spots dan klopt dat want de hoofdspots zijn er nog niet. Richard heeft een start gemaakt met de kweek, bij heeft daarbij echter alleen nog maar de overgoten vogels gezet, veelal in combinatie met grijs cinnamon.

   

De voeding krijgt ook de nodige aandacht bij deze Duitse keurmeester die al zo’n 40 jaar actief in in de hobby en verschillende grote prijzen heeft gewonnen. Hij is internationaal bekend en bezoekt ook regelmatig hokken in Duitsland, Nederland, België, Zwitserland en Engeland en Denemarken als hij naar de familie aldaar gaat. Alle grote namen komen voorbij en hij heeft een scherpe en kritische blik op de kwaliteit van de vogels in de diverse hokken en maakt een duidelijk onderscheid tussen goede hokken en tophokken. Tophokken zijn eigenlijk alleen in staat om ook topvogels aftegeven. 

   

Het eivoer is van de firma Claus en in dit voer zit een hoog percentage aan dierlijk eiwit door de kreeftjes die er aan toegevoegd zijn. Twee kenners aan het werk als het om voeding gaat, het blijven keurmeesters :).

   

Meer over dit bezoek aan Richard Kuhr in het blad Budgie van de NGC-DBS. Het is een gecombineerd artikel van de vogels van Willy Trimborn en  Richard Kuhr.

                                                                        

 

 

 

Geef een reactie