nr. 7 September 2021

  

Een attractie in de familiedierentuin, in Nordhorn Duitsland, net over de grens bij de Lutte, is de gezelschapsvolière met grasparkieten. Voor kinderen een ideale gelegenheid om positieve ervaringen op te doen met deze kleurrijke en slimme vogel. De jeugd genoot hier dan ook van het gekwetter en gefladder van deze vrolijke en actieve vogels. Ook de ouders vonden het prachtig. Voor een paar lekkere zaadjes van het trosgierst laten de vogels  hun natuurlijke schuwheid dan ook graag varen. Bijgevoegd een oude foto van het ideaalbeeld van de grasparkiet voor liefhebbers die ook graag deze vogels tentoonstellen. Momenteel ziet dit ideaalbeeld er al weer heel anders uit. De vogels in deze volière (waar je doorheen kunt lopen) wijken ook al af van de vogels in de vrije natuur in Australië.   

   

De bomen, struiken en aangebracht beplanting in deze volière dragen bij aan  de gezondheid en vitaliteit van de vogels. Daarmee deels het  natuurlijk gedrag in stand houden. Kennis van de natuur en plezier beleven aan deze mooie vogels op jonge leeftijd is uitstekende ervaring.

   

   

   

   

   

   

                                                               

In de gezelschapsvolière  zaten ook enkele duiven en valkparkieten, bovenstaande duif had een nestgemaakt, wel erg opvallend aan de rand van het looppad. De jonge die dacht dat hij de duif wel even kon aaien, kreeg een tik met de vleugels. Een goede les, je kunt niet overal met de handen aan zitten, broedende vogels met rust laten.

   

                                                                                         

Niet in de gezelschapsvolière maar in een andere volière zaten twee  Pyrrhura crientata in het Nederlands blauwkeel- of blauwsnavelparkiet. Ze leven in tropische regenwouden en aan bosranden in Zuid Amerika. Verder vlogen er diverse duiven vrij rond, waaronder pauwstaarten en krielkippen scharrelden hun kostje bij elkaar op diverse plaatsen in deze TIERGARTEN NORDHORN. Speciale aandacht (via projecten) is er ook voor het Bentheimer landschaap, deze soort leent zich uitstekend voor het landschapsonderhoud. 

                                         

 

1 reactie

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Pracht beleving een bezoek aan dit park, lijkt mij.

Geef een reactie