nr. 6 September 2021

   

Op dinsdag 14 september werd in Brummen weer de eerste bijeenkomst van de Gelderse Grasparkieten Club georganiseerd. Han Schrijver was uitgenodigd door het bestuur om ongeveer 40 vogels te keuren en te bespreken met de aanwezige 20 leden en enkele ge├»nteresseerden. Hier een korte impressie van deze bijeenkomst, in het blad Budgie is meer te lezen over deze vogelbespreking (foto’s zonder spijlen). Wilt u dit blad ontvangen dan moet u lid worden van de NGC-DBS. Zie de folder ook wat betreft de rayons zoals de GGC.

                                                                                     

                

Eerst geplaatste vogel (zie hier boven de tweede foto) door de keurmeester Han Schrijver was een groene cinnamon pop van Gerard Schrijver, gefeliciteerd met dit resultaat Gerard. Er mochten 4 vogels ingezonden worden, niet geconditioneerd en omdat het een ‘tafelkeuring” is en geen echte show (resultaat telt ook niet mee voor de competitie) een mooie gelegenheid om feedback op je vogels te krijgen. Ik had 4 vogels mee genomen 3 uit de blauwserie (predicaat ZG)  en 1 donkergroene cinnamon (predicaat U en geplaatst bij de beste 10 vogels). Zie onderstaand.

   

Er zijn 13 vogels voorzien van het predicaat Uitmuntend, omdat de laatste drie buiten de top tien vielen (hemelsblauw bonte man,  grijsgroene pop, violette man) geef ik ze hier een plaatsje. 

   

Wilt u naar Brummen komen om een keer een avond bij te wonen neem dan contact op met de secretaris van de GGC Henk van Dort (0575-527141 of 06-508352265) henkvandort@hotmail.com. 

  

De eerste tien geplaatste vogels hieronder in de volgorde van plaatsing 1 t/m 10. G.Schrijver (1 -6), H.Fidder (2-3-7), W.Hattink (4-5), P. van Amelsvoort (8), Ad Veldt (9), S.Peters (10)

       

   

                                                              

                                                             

 

 

 

  

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Fijn om te zien dat jullie gelukkig weer een showtje met bespreking hebben gehad!

    1. Dank je Jan. Mooi dat het weer kan en ik weer materiaal heb voor de website en de vogelbladen.

Geef een reactie