nr. 3 September 2021

 Patrick van Zwol in Raalte-Heino-Diepenveen (deel 2)

Samen met Patrick ging het naar de bosrijke omgeving aan de rand van Heino waar Henk Fidder zijn onderkomen heeft. Onder het genot van een kop koffie en een slap kopje “thee”  (water met citroen) volgde al snel een enerverend gesprek over de BGC-show, het zwarte gat na de whiplash van Henk en zijn ambities in de vogelsport. Door de mooi aangelegde tuin met enkele sabelpoot krielen ging het naar het vogelhok van Henk. 

    

Birds I   Birds II

In de woonkamer zag ik een opgestopte rode Ibis (Eudocimus ruber) gebruikt voor een fotoreportage van Monique Eller. De partner van Henk en kunstenaar, fotograaf en gespecialiseerd in portretten en stillevens. De dode grasparkieten uit de diepvries hebben hier ook een bijzondere plek gekregen.

   

De aangekochte grijze vogels en jongen uit de eigen kweek vogels waren van een hoge kwaliteit en het bestand heeft prima basismateriaal om mee te werken. Alle noodzakelijke eigenschappen zijn aanwezig. De resultaten op de BGC-show (met 6 vogels) waren dan ook verdienstelijk.

   

Ook bij de blauwen en de spangles vogels die het combineren meer dan waard zijn. 

   

De cinnamons lieten zich ook goed zien, een beloftevolle jonge blauwe cinnamon zat vol in de koprui maar ontging Patrick niet.

   

In de groenserie ook enkele hele knappe poppen.

   

    

   

Uiteindelijk werd deze trip met Patrick afgesloten in Raalte met een heerlijk koud pintje en werden de vogels in Raalte nog even bekeken en voorzien van bruikbare Belgische tips.

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Leuk verslag weer en sabelpootkrielen heb ik ook nog gehad toen we nog in Rotterdam woonden. Henk z’n vogels zijn stiekem wel vooruit gegaan en niet zo’n klein beetje ook. Ik ben benieuwd of hij ze in conditie op de show kan krijgen. Als dat het geval is dan kan kan ik hem niet kloppen. Top!

    1. We gaan het zien Jan wat het gaat worden.

Geef een reactie