nr. 2 Augustus 2021

  

DEEL 1 Belgische Grasparkieten Club

Henk Fidder en ik hebben deel genomen aan het Belgisch Kampioenschap op 28 augustus 2021 in het gemeenschapscentrum De Maere te Tielt-Winge. Om 4.00 ging de wekker af en om 5.00 stond Henk Fidder voor de deur en konden de kooien ingeladen worden. De reis ging in eerste instantie naar Diepenveen waar wij met Wim Hattink mee konden rijden. Wim had een uitnodiging gekregen om deze show te keuren met Alain Morris en Dirk Meskens. Rudy Declerq en Patrick van Zwol voor het keuren van de kleurgrasparkieten. Genoeg parkieten praat voor deze reis van 3 uur (250 kilometer) naar de Belgische plaats Tielt-Winge. Dus wij waren mooi op tijd rond 8.00 uur voor de inschrijving, deze stond volgens de aankondiging open tot STIPT 9.30 uur. Dat liep alleen een beetje anders, ik weet de details niet maar logistiek en in het programma liep het niet naar wens voor de organisatie en de inzenders. Als er in het begin al veel vertraging is dan haal je dat niet meer in bij een 1 dag show, zeker niet als het ook de eerste keer is op een nieuwe locatie. Maar goed dat is een verbeterpunt voor de volgende keer. Wij Nederlanders zijn ook wat ongeduldiger dan onze Belgische vrienden, maar het werd wel een latertje om 22.00 kon ik de kooien weer in de gang zetten in Raalte omdat het licht in het hok net uit was gegaan. Om al die uren te overbruggen zou een lezing of een andere activiteit wel welkom zijn geweest.

   

De firma TERPICA was ook aanwezig en Yne Terpstra had mijn bestelling netjes mee genomen en het bedrag afgerond zodat een contante betaling soepel verliep. Ook waren er de nodige bezoekers uit Nederland en had ook Jan Deurink met succes ingezonden tussen dit geweld van veren en formaat. Er hadden 13 beginners ingezonden, 4 kwekers, 2 gevorderden en 12 champions. De top prijzen waren mooi verdeeld.

Beste van de Show: Partnership Heyen-Waerzeggers (kooi 21 Overjarige Man) en Beste Tegengeslacht Dirk de Muynck (kooi 290, Jonge, Pop) Beste Jonge Man (kooi 229) Partnership Heylen-Effertz-Nettekoven en Beste Overjarige Pop (kooi 368) William Dierickx.

De kampioenen (bovenste rij) heb ik niet goed kunnen fotograferen, tenminste niet van dicht bij, goed voor het welzijn van de vogels. Op bepaalde plaatsen in de zaal is de verlichting niet optimaal.

Henk Fidder had 6 vogels ingezonden, die alle 6 geplaatst waren, goed voor 25 punten. Een knap resultaat om tussen dit geweld in goed bezette klassen mee te draaien.  Grijze cinnamon van Henk, liet zich pas goed zien toen hij op zijn gemak zat en iets meer naar voren kwam 

                                                                                                     

Ik had met moeite ook 6 vogels weten in te kooien. De vogels die twee weken voordien in conditie zaten waren er op de dagen voor de show al over hun top heen. De vogels die naar de topconditie toegingen waren dusdanig driftig dat de stoppels beschadigd waren en het bloed niet weg te poetsen was. Maar goed toch nog alle 6 vogels de vogels geplaatst en groepswinnaar bij de dominant bonten (jonge man op de foto). In totaal goed voor 26 punten.

                                                                                                   

Willekeurige foto’s van de vogels en de prijsuitreiking van de gelukkigen die dag, heren en dame (Linda Peeters) gefeliciteerd met dit mooie resultaat en de kwaliteitsvogels. Ook de jeugd had een bijdrage aan de prijsuitreiking.

   

   

   

   

   

De catalogus voor de kleurparkieten (waarover meer in deel 2) en de standaard grasparkieten was op het einde nog beschikbaar. Op de kooien waren stickers geplakt met de plaatsing, het kooi nummer en de reeks. Ik heb ze maar even op de achterkant geplakt. De naam van de kweker kun je dan in de catalogus vinden.

        

                                                            

Deel 2 volgt met meer foto’s.

 

 

   

 

 

6 reacties

 1. bert sempels zegt: Beantwoorden

  mooi artikel

  1. Dank je Bert.

 2. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Tjee wat ben ik blij met dit verslag en zulke mooie vogels en foto’s.
  Wel zwaar voor jullie deze lange dag.
  Top gedaan jullie beiden Peter en Henk!
  Apart Peter dat jij die piek in conditie had een paar weken voor de show en daarna was de piek over, hetzelfde ook bij mijn vogels hier in Nieuwerkerk. Vreemd is dat, want meestal heb ik mijn vogels begin september goed in conditie en nu dus niet.
  Bedankt!

  1. Jij ook bedankt Jan voor de positieve reactie.

 3. Patrick Van Zwol zegt: Beantwoorden

  Mooi verwoord alweer Peter !

  1. Dank je Patrick.

Geef een reactie