nr. 1 Juli 2021

  

Preview van het bezoek aan Jacco de Vries op het prachtige eiland Ameland. Meer over dit bezoek in Wellensittich Welt Magazin en Budgie (NGC-DBS). Ondanks een luchtweg infectie en een negatieve corona test toch dit weekend met vrienden maar door laten gaan, dus het mondkapje maar opgehouden.

 

De flora en fauna is zeker de moeite waard en met een e-bike gaat het ook nog een stuk gemakkelijker door de duinen.

  

De overtocht vanuit Holwerd is ongeveer 50 minuten, met de snelboot gaat het in 20 minuten. Het hotel Bos en Duinzicht gelegen in Nes is een prima uitvalsbasis voor de dagtripjes.

  

Jacco is mede eigenaar van het restaurant Het Witte Paard, een voormalige commandeurs woning uit 1793. Een aanrader, met het gebruik van zoveel mogelijk verse producten van het eiland, is het genieten op een mooie zomervond op het terras.

   

Een goedlachse, verscholen Jacco in het mooie hok vol grasparkieten, met die kwaliteit kun je natuurlijk ook wel lachen.  Zijn zoon heeft nog valkparkieten in een buitenvolière waar vanaf het terras een mooi zicht op is.

  

Gijze vogels van een zeer goede kwaliteit, op de middelste foto is mooi te zijn dat de vogels zich goed van de stok afdrukken en de vleugels mooi tegen het lichaam trekken. Dit was bij meerdere vogels goed te zien. Omdat de beste foto’s gebruikt worden voor de vogelbladen en ik niet overal dezelfde foto’s wil gebruiken moet daar voor de foto’s op website rekening mee gehouden worden.

  

Ook zaten diverse vogels op rust na een goed kweekseizoen (200 jongen) en zijn dan aan het ruien.

  

Genieten van de pareltjes onder de grasparkieten de violette kleurslag. Natuurlijk zien wij ze graag met een schone witte kop, maar het percentage flecky en opaline vogels was zeer laag.

  

Van de geelmasker variëteit lag het percentage veel hoger, logisch als de kwaliteit hoog is.

   

  

Altijd goed om in te zenden een teamkooi met cinnamon vogels, daar kun je er nooit teveel van hebben. Hier zaten ook enkele beloftevolle jonge vogels tussen, die ik graag nog een keer op de show zou willen zien.

  

  

De grijze spangel is een gerichte aankoop om de blow en de veerinplant te verbeteren. Deze vogel hoeft niet te gooien omdat de richting al naar voren is van de veer.

 

 

4 reacties

  1. Benno Lowik zegt: Beantwoorden

    Ben er een maand geleden ook geweest zelden zoveel kwaliteit bij elkaar gezien !

    1. Ja, gelezen op facebook.

  2. Jaco zegt: Beantwoorden

    Mooi eiland en ook nog super vogels om naar te kijken.

    1. Dank je Jaco.

Geef een reactie