nr. 1 Januari 2021

  

                                                          

Vanmorgen even een stevige ochtendwandeling gemaakt met Ria, daarbij ook even in de gelegenheid om een snelle blik te werpen op de Wyandotten van Jeroen de Haan. Bouwen en timmeren dat kun je wel aan hem overlaten. Maar een slotenmaker dat is hij nog niet, maar goed deze schop verwijderen en een paar foto’s maken voor de website zodat deze niet helemaal opdroogt in coronatijd.

  

Een mooie kweektoom zilver – zwart gezoomde jonge Wyandotten. Zodanig gehuisvest dat de hanen in deze wijk niet voor overlast zorgen. Gaat natuurlijk wel iets ten koste van de ventilatie, maar goed je moet je soms ook een beetje aanpassen om je hobby te kunnen bedrijven.

  

Ook een mooie kleurslag de witte Wyandotten, vooral de rode kam steek prachtig af tegen het wit. Voor de tentoonstelling moeten ze nog wel even opgepoetst worden.

  

  

De eigen gemaakte broedmachines doen het prima zo te zien aan de hoeveelheid kuikens die er al weer zijn. Het gaat zo goed dat er weer extra hokken voor de verschillende leeftijdsfasen bijgebouwd moeten worden. Zelfs de leegstaande konijnenhokken moeten tijdelijk gebruikt worden.

                                                                 

    

  

Naast de kippen en konijnen is hij ook weer gestart met kanaries en een andere oude liefde het houden van (geringde) putters.

                                                                    

  

1 reactie

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Leuk weer het eerste deel van je all round website te lezen, bedankt!

Geef een reactie