nr. 2 Augustus 2020

  

Op vrijdagavond laat werd nog een bezoek gebracht aan de accommodatie van Andreas Giesbert (foto midden) in Hannover. Aanwezig waren ook Henk Fidder, Christian Winklhofer en Herbert Rafalzik. Andreas is de organisator van deze tentoonstelling in het Leonardo hotel, het evenement is dus op basis van een particulier initiatief en niet verbonden aan een vereniging. Hij woont in het rustige gedeelte van Hannover, een studentenstad met ongeveer  40.000 studenten en meer dan 500.000 inwoners. Hannover is zwaar gebombardeerd in de tweede wereld oorlog en heeft tijdens de weder- opbouw gezorgd voor voldoende groen. Het heeft dan ook de titel van groenste stad van Duitsland.    Hannover is een enorm levendige stad met hippe ontmoetingsplaatsen, leuke winkels en restaurants en opvallend veel natuur. Wij zaten goed wat dat betreft want het Leonardo hotel ligt tegen het Tierpark aan.

  

Het vogelhok van Andreas zit in de kelder van zijn mooie huis, niet groot maar wel van de nodige faciliteiten voorzien om grasparkieten te kunnen kweken op een hoog niveau. Er zijn een twintigtal broedkooien en er is nog een andere ruimte voor opslag en een aanrecht met de watervoorziening. Het hok is super schoon en op de glimmende tegelvloer is geen stof te bekennen. De verluchting is mechanisch, er is een klein raam maar dit is gesloten. Op deze warme dag had ik niet de indruk dat de zuurstof voorziening optimaal was.

  

  

Voor de voeding is zeker de nodige aandacht maar wat betreft het verstrekken van het zaad is dat in mijn optiek te overvloedig. Ook de jonge vogels moeten leren om diverse zaden te eten anders worden ze kieskeurig en eten alleen wat ze lekker vinden. 

  

Het bestand bestaat volledig uit vogels van Daniel Luetolf (Zwitserland), Andreas heeft nu vier jaar vogels. Hij was voordien werkzaam in de IT-branche, daarna heeft hij nog wat gedaan in het vastgoed en nu heeft hij een eigen praktijk in alternatieve geneeswijzen en doet zelf veel aan yoga. 

  

Als beginner zijn adviezen van ervaren kwekers altijd welkom als je er je voordeel mee weet te doen.

  

  

Er zaten meerdere late baby’s in de dubbele broedkooi waaronder een donkergroene en grijsgroene pop.

  

  

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Fijn om te lezen dat deze beginner zijn hobby met 20 broedkooien volledig weet te beleven.
    Dat is in mijn ogen er rekening mee houden dat je naast je hobby ook gewoon in het werkproces bezig kunt zijn.
    Zijn vogels van 1 sterk hok betrokken, geeft hem de kans om kwalitatief vooruitgang te boeken.

    1. Dank voor je reactie Jan. Op 1 sterk hok kopen kun je zeker vooruitgang mee boeken. Mij ging het meer om aan te geven dat er ook een risico aan zit als je te onervaren te hoog insteekt.

Geef een reactie